Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'da Ekolojik Yaşam Çiftliği Kurulacak!

Ankara'da kurulacak ekolojik yaşam çiftliğinde, çocuklar tarım ve ekolojik yaşama özendirilecek, doğa ve çevre konularında bilinçlendirilecek.

yapi.com.tr/AA
Ankara'da Ekolojik Yaşam Çiftliği Kurulacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Dünya Yaşlılık Derneği arasında yapılan işbirliği protokolüyle hayata geçirilen ''Ekolojik Yaşam Çiftlikleri Projesi'' kapsamında ikinci tesis Ankara'da kurulacak. Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) Başkanı Umut Çınar, yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüyle geçen yıl imzaladıkları protokol kapsamında, Türkiye'nin ilk ekolojik yaşam çiftliğini Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kurduklarını, burada koruma altındaki çocukları günübirlik bir araya getirildiklerini hatırlattı. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde ekolojik yaşam çiftliklerinin ikincisinin temelini Ankara'da atmayı planladıklarını anlatan Çınar, ''Belediyelerle alan konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. Eğer yer bulamazsak Ayaş'ta bir arazimiz var, tesisimizi buraya yapacağız'' dedi.

Konaklama tesisi de yer alacak

Ankara'daki tesisin Kartepe'dekinden farklı olarak günübirlik değil konaklama tesisi de bulunarak kurulacağını ifade eden Çınar, şunları söyledi:  ''Amacımız bu çiftliklerde, çocukların tarım ve ekolojik yaşama özendirilmesi, doğa ve çevre konularında bilinçlendirilmesi. Psikososyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacağımız çocukların kumanyaları ve ilginecek personel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanacak. Tesisimizden korunma ve bakım altında bulunan çocuklar ücretsiz faydalanacak, diğer çocuklarda belli bir ücret karşılığında yararlanabilecek.''

 

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-ekolojik-yasam-ciftligi-kurulacak-_106430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!