Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya Havalimanı'na Dev Yatırım

Yeni bir iç hatlar terminali yapımı, uluslararası terminallerdeki teknik bakım ve onarım, apron ve kulenin onarımı ile bir elektrik santraliyle ısı santralı yapımı için 107 milyon Euro'luk yatırım yapıldı.

NTV
Antalya Havalimanı'na Dev Yatırım

Yeni bir iç hatlar terminali yapımı, uluslararası terminallerdeki teknik bakım ve onarım, apron ve kulenin onarımı ile bir elektrik santraliyle ısı santralı yapımı için 107 milyon Euro'luk yatırım yapıldı.

Antalya Uluslararası Havalimanı'nı işleten ICF Airport AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen, 2008 yılı biterken dünyada baş gösteren ekonomik krizden dolayı, 2009'a olumsuz bir havayla başladıklarını, Antalya'nın ekonomik krizden çok fazla etkileneceğini düşündüklerini ancak zaman geçtikçe, krizin Antalya'da korkulacak kadar etkili olmadığının görüldüğünü ifade etti.
        
Antalya Havalimanı'ndaki yolcu trafiğinin, 2009 yılında 2008'e göre yüzde 3-4 arasında düştüğünü, beklentilerin, düşüşün daha yüksek olacağı yönünde olduğunu anlatan Çeçen, şunları söyledi.
        
''2009'da hep finansal, hem de operasyonel olarak büyük sorumluluk ve yükümlülüklerimiz olduğundan, yıla tedirgin başladık ama sene sonuna geldiğimizde tüm faaliyetlerimizde başarılı olduğumuzu gördük. Bunda Antalya turizminin çok büyük katkısı var. 2010'da da hedefimiz, geçen seneden iyi olacağı yönünde."
     
Antalya Havalimanı'na Türkiye kiralama ve özelleştirme ihalelerinde bugüne kadar gerçekleşen en yüksek teklifi verdiklerini ve havalimanının işletmesini 17 yıllığına 3 milyar 10 milyon dolara kiraladıklarını anlatan Çeçen, ihale bedelinin yüzde 25'ini, terminalleri teslim almadan ve herhangi bir gelir elde etmeye başlamadan ödediklerini bildirdi.
        
İç Hatlardaki genişletme yerine, eski binanın yıkılarak, yeni bir iç hatlar terminali yapılmasını planladıklarına değinen Çeçen, bunun da yatırımcıların özverisiyle gerçekleştirildiğini kaydetti. Çeçen, şöyle devam etti:
        
''İhale şartnamesi gereği, iç hatlarda, Terminal 1'de ve havalimanının tümünde bu yükümlülüklerimiz vardı ama teknik arkadaşlarla incelediğimizde iç hatlarda yenileme gerçekleştirsek dahi, ileri ki senelerde talebe hizmet etmeyeceğini gördük. Yatırımcılarımızın özverisiyle yeni bir iç hatlar terminali gerçekleştirdik. Son teknolojilerin kullanıldığı, yolcu konforuna endeksli, yolcu kapasitesinin yaklaşık 5 kat artırıldığı bir iç hatlar terminaline kavuşuyoruz. Zaten buna ihtiyacımız da vardı. Yeni iç hatlar terminalini Mart ayı sonu itibarıyla açacağız. İç hatlar terminalinin yanı sıra, apron ve kulenin bakımı, ısı ve enerji santralı için toplam 106 milyon Avro yatırım yapıldı.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-havalimanina-dev-yatirim_76179.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!