Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AVM’leri Kapatmak Tam Bir Cinayettir

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanın Canip Karakuş, her pazar 400 milyon kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezlerini (AVM) pazar günü kapatmanın “seri cinayet” olduğunu vurguladı. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Karakuş “AVM’lerin pazar günü kapanması halinde sadece sektör değil, vatandaşın sosyal hayatı da olumsuz

Hürriyet ANKARA
AVM’leri Kapatmak Tam Bir Cinayettir

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanın Canip Karakuş, her pazar 400 milyon kişinin ziyaret ettiği alışveriş  merkezlerini (AVM) pazar günü kapatmanın “seri cinayet” olduğunu vurguladı. AGSD Başkanı Karakuş, AVM’leri Pazar günü kapalı kalmasına ilişkin  önerilere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, alışveriş merkezlerini her yıl  yaklaşık 1 milyar kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretçilerin 400  milyonunun alışveriş merkezlerine pazar günü geldiğini, AVM’lerin cirolarının  yüzde 73,8’inin hafta sonu gerçekleştiğini bildirdi.

Karakuş, “Alışveriş Merkezlerinin pazar günü kapatmak seri cinayettir.  Bu uygulama sadece ticaret hayatını değil, kentlerin sosyal hayatına da darbe  vurur” dedi. Bugüne kadar 30 milyar dolarlık yatırım yapılan ve 2010’da 27 milyar  lira ciro beklenen AVM’lerde bu cironun 22 milyar lirasının hafta sonu, 10 milyar  lirasının ise Pazar günü gerçekleşmesinin beklendiğini belirten Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Karakuş,  alışveriş merkezlerinin pazar günü kapatılması halinde parakende sektörünün  çökeceğini ileri sürdü.

Karakuş, şunları kaydetti:  “Özellikle büyük kentlerde insanlar günlerini AVM’lerde geçiriyor. Bu  mekanlarda ailece sinemaya gidiyor, yemeğini yiyor, alışverişini yapıyor.  AVM’lerin pazar günü kapanması halinde sadece sektör değil, vatandaşın sosyal  hayatı da olumsuz etkilenecek. Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde zaman  geçirecek bir mekan bulamayan vatandaşlar bunalıma girer. Kriz ortamında bir  yandan alışverişi artırmak için kampanyalar düzenliyoruz.”

Maliye’nin kayıpları  

AVM’lerin pazar günü kapalı olmasının, tüketici beklentilerini de  karşılamayacağına dikkat çeken Karakuş, tüketicilerin yüzde 42,6’sının pazar günü  alışverişe gitmeyi tercih ettiğini, yüzde 73,8’inin ise haftasonu AVM’leri  ziyaret etmeyi seçtiğini ifade etti. Karakuş, “Maliye’nin kayıpları da göz önüne  alındığında bu öneri gerçek bir seri cinayettir” dedi.  Karakuş, ‘Türkiye’de 238 AVM bulunuyor’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avmleri-kapatmak-tam-bir-cinayettir_76262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!