Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Kaplan: Lara'daki Arazi İçin En Kötü Durum Mevcut Halin Devamıdır

İlhami Kaplan yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da yaşanan yoğun göç ve bunun paralelinde yerleşim ve sosyal donatı alanı ihtiyacı sonucu sahip olunan değerli alanların süratle azaldığını belirtti.

Dünya Gazetesi



ntalya Ticaret Borsası Başkanı İlhami Kaplan, "temalı park yapılmak üzere" Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizmci Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Ude Tur adlı şirkete tahsis edilen Lara'daki arazi için, "En kötü durum mevcut halin devamıdır. Zira, mevcut halin devamı parçalanarak, yağmalanmaya en potansiyel durumu bünyesinde barındırmaktadır" dedi.

İlhami Kaplan yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da yaşanan yoğun göç ve bunun paralelinde yerleşim ve sosyal donatı alanı ihtiyacı sonucu sahip olunan değerli alanların süratle azaldığını belirtti. Kaplan, bu açıdan bakıldığında sivil toplum kuruluşlarının Lara arazisi konusunda gösterdiği hassasiyet ve kente sahip çıkma bilincinin sevindirici olduğunu kaydetti. Lara'nın, Antalya açısından önemli bir proje olduğuna da değinen Kaplan, şunları söyledi:

"Lara alanı için en kötü durum mevcut halin devamıdır. Zira, mevcut halin devamı parçalanarak, yağmalanmaya en potansiyel durumu bünyesinde barındırmaktadır. Lara'da ortaya konulacak proje, Antalya'nın kimliğine, katma değerine ve çevresel değerlerine katkıyı da beraberinde getirmelidir. Dolayısıyla Lara'da Antalyalıyı mutlu edecek, beklentileri karşılayacak ve çağdaş normlarda geleceğe onurla taşıyabileceğimiz güzel bir projeye ihtiyaç vardır."

Kaplan, bugün Lara üzerinde yaşanan tartışmaların bir çok büyük projede de yaşandığını kaydederek şunları söyledi: "Tartışmaların ortadan kalkması, tüm kesimlerin optimum tatmin edilmesi noktasında gerek ilgili kurumların ve gerekse yatırım şirketin sorumlulukları olduğu düşüncesindeyiz. İhaleyi alarak, Lara'ya talip olan firmanın kent dinamikleri ile ortak hareket ederek projelerini yaşama geçirecekleri açıklamasını da bu bağlamda olumlu buluyoruz. Bu çalışmaların açıklama ve sadece görüşme bazında kalmayıp, projeye yansımalarını göreceğimizi umuyorum. Eğer süreç yapılan açıklamalarla uyumlu bir proje getirirse, hem Antalya hem de ülkemiz bundan kazançlı çıkacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-ticaret-borsasi-baskani-kaplan-laradaki-arazi-icin-en-kotu-durum-mevcut-halin-devamidir_47965.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!