Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya'da Beşinci Gün... Hala Yanıyor

Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerini tehdit eden yangın, dördüncü gününe girdi. Yangın özellikle Köprülü Kanyon yolu üzerinde bulunan Sağırin Köyü ve bölgesinde etkili olmaya devam ediyor. Gece nedeniyle ara verilen havadan söndürme çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla tekrar başladı. Kumluca'nın Olympos Mevkii'nde dün akşam çıkan orman

Radikal Gazetesi
Antalya'da Beşinci Gün... Hala Yanıyor

br >
Köyleri tehdit etmiyor

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, “Dün yangın 3-4 noktada birden tehlike arz ediyordu. Bugün bir noktada, Sağırin Köyü ile Karabucak Köyü arasında tehlike arz ediyor. Ancak köyleri tehdit etmiyor. Bugün artık daha rahat bir çalışma ortamı var. Yangına müdahale eden arazöz sayısını 160'dan 180'e çıkardık. Bugün öğleden sonradan itibaren arazöz sayısını kademeli olarak azaltabiliriz” dedi.

'Kısmen kontrol altına alındı' denildi ama...

Türedi, Kumluca'nın Yazır Köyü Olympos Mevkii Musa Dağı yamaçlarında süren yangının ise kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş ise havadan etkili bir şekilde müdahale edilse çok kısa sürede söndürülebileceğini iddia ettiği yangına tek bir helikopterin su atması nedeniyle etkin bir mücadele yapılamadığını söyledi.
Musa Dağı'nın ortalarından başlayan yangın, yamaçlardan yüksek kesimlere doğru yükselip Olympos ile yan koydaki turistik Adrasan Köyü arasında kalan Ceneviz Koyu tepelerine doğru ilerliyor. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangına karadan müdahale edilemiyor. Yangında şu ana kadar 40 hektarlık alanın yandığı bildirildi.

Sabah saatlerinde Olympos Mevkii'nden yan koydaki turistik Adrasan Köyü'ne doğru ilerleyen yangın, tekrar yön değiştirerek Olympos'a döndü. Adrasan Orman İşletme Şefi Zeynep Çopuroğlu, “Yangın rüzgara göre yön değiştiriyor. Söndüğü alanlarda yeniden başlıyor. 2 helikopter, Kumluca Kemer, Finike ve Kaş ilçeleri ile çevre beldelerden gelen arazöz ve insan gücüyle söndürmeye çalışıyoruz” dedi. Olympos'ta tatil yapanlar da güçlerinin yettiği ölçüde söndürme çalışmalarına katılıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-besinci-gun-hala-yaniyor_62920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!