Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya'da Beşinci Gün... Hala Yanıyor

Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerini tehdit eden yangın, dördüncü gününe girdi. Yangın özellikle Köprülü Kanyon yolu üzerinde bulunan Sağırin Köyü ve bölgesinde etkili olmaya devam ediyor. Gece nedeniyle ara verilen havadan söndürme çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla tekrar başladı. Kumluca'nın Olympos Mevkii'nde dün akşam çıkan orman

Radikal Gazetesi
Antalya'da Beşinci Gün... Hala Yanıyor

BR>
 Evi yananlara iki bin YTL

Yangın nedeniyle yıllık iznini keserek Antalya'ya dönen Vali Alaaddin Yüksel, yangının dördüncü gününde Yangın Harekat Merkezi Manavgat Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü'ne ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Vali Yüksel, yangın bölgesini havadan helikopterle inceledi. Merkezde Orman Genel Müdür Osman Kahveci'den bilgi alan Vali Yüksel, yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Vali Yüksel, “Hasar tespit çalışmalarından sonra vatandaşlarımızın bütün zararı devlet tarafından karşılanacaktır” dedi. Vali Yüksel şunları söyledi:

“Antalya Valiliği'nde oluşturulan Kriz Merkezi ve Antalya'da kurulan Ön Hasar Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına göre 4 gündür devam eden yangında Manavgat ve Serik'te 60 ev, 88 ahır ve ambar kısmen veya tamamen yanmıştır. Bunun yanı sıra 1 ilköğretim okulu, 1 cami ve 1 köy konağı hasar görmüştür. 32 küçük ve büyükbaş hayvan, 18 arı kovanı yangında telef olmuştur. Devletin bütün imkanlarını vatandaşlara ulaştıracağız. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın emri ile Manavgat ve Serik Kaymakamlıkları aracığıyla yarın öğlen saatlerinde yangında evi yananlara 2 bin YTL, ahır ve ambarları zarar görenlere ise 1000 YTL ulaştırılacak.”

Meteorolojik şartlar çok müsait

Antalya Valisi Yüksel, Manavgat ve Serik ilçelerinde 4 gündür etkili olan yangının şu an için birkaç noktada etkili olduğunu ifade etti. Karabucak Köyü'nün Korudağ Mevkii'nde yangının kontrol altına alınamadığını kaydeden Yüksel, “Yangının bu denli büyümesinde Antalya'nın son bir haftadır yaşadığı olağanüstü meteorolojik şartların etkisi var. Isı 40 derece, nem oranı da yangına çok müsait. Sabah Antalya Valiliği'nde tarafıma verilen brifingde bu olağanüstü hava şartlarının tüm hafta etkili olacağı belirtildi. Bugün sabah saatlerinde nem oranı yüzde 12, öğle saatlerinde yüzde 45 düzeylerinde olması bekleniyor” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-besinci-gun-hala-yaniyor_62920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!