Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya’da Uçansu Şelalesi için Sevindiren Bilirkişi Raporu

Antalya’da yapılması planlanan yüzlerce HES, taş ocağı, mermer ocağı gibi doğayı ve çevreyi tahrip eden projelere,son günlerde ard arda gelen doğanın lehine mahkeme kararlarına bir yenisi daha eklendi.Yöre halkının açmış olduğu davalar ise devam etmekte.

yapi.com.tr
Antalya’da Uçansu Şelalesi için Sevindiren Bilirkişi Raporu

Evrensel'den Mahir Doğan'ın haberine göre, Antalya Gündoğmuş ilçesinde bulunan Uçansu Şelalesini de etkileyecek olan Alara çayı üzerine kurulacak 7 HES projesiyle ilgili bölgede yaşayanların açtığı davada sevindirici bir gelişme yaşandı. Davayı yürüten Antalya 2. İdare Mahkemesi, yöre halkının gündeme getirdiği iddia ve ihmalleri araştırmak üzere keşif ve bilirkişi heyeti oluşturdu. Heyet, yaptığı detaylı incelemelerin ardından hazırladığı raporu Antalya 2. İdare Mahkemesi’ne gönderdi.

ÇED olumludur raporu yetersiz

Hidroelektrik santrali ( HES) kurulmasıyla tahrip olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Alara Vadisi ve Uçansu Şelalesi için ekolojik ve sosyal yönden yeteri kadar araştırma, inceleme yapılmadığı tespit edildi. Akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti, Alara Uçansu Şelalesi’nin bulunduğu vadide, HES yapımı için gerekli 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumludur' raporunu yetersiz buldu. Bilirkişi raporunun sonuç kısmında, "Dava konusu olan ÇED raporunun çevresel etkiler, biyoçeşitlilik, ekolojik yapı ve sosyo-ekonomik etkileri açısından yetersiz olduğu kanaatine varılmıştır." denildi.

Uçansu Şelalesi’nin de üzerinde bulunduğu Alara Vadisi’nde Doğa Enerji Üretim şirketi tarafından 7 HES, regülatör, kırma eleme tesisi, hazır beton tesisi kurulması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-ucansu-selalesi-icin-sevindiren-bilirkisi-raporu_141137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!