Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antik Kent Üzerine AVM

Bursa’ya bağlı Mudanya’da 2700 yıllık Myrleia antik kenti üzerinde alışveriş merkezi için imar affından yararlanarak Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, AVM’yi açtı.

yapi.com.tr
Antik Kent Üzerine AVM

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun 3’üncü derece arkeolojik sit alanı ilan ederek imara açtığı Mudanya liman mevkiinde, 2012 yılında alışveriş merkezi (AVM) inşaatına başlandı. AVM’nin temel kazıları sırasında M.Ö. 7’nci yüzyıla ait antik kentin duvarlarına ve taş heykellere rastlandı. Kurul, inşaatın devam etmesine izin verirken, antik kente ait tarihi kalıntıların da cam çerçeve içinde koruma altına alınarak AVM’nin alt katında sergilenmesini kararlaştırdı. Mudanya Belediyesi’nin de bileşenleri arasında bulunduğu Myrleia Antik Kent Platformu, Bursa 1’inci İdare Mahkemesi’nde, kurul kararının iptali istemiyle açtığı dava sürüyor.

Yargı sürecinde el değiştiren AVM’nin yeni sahibi şirket, otoparkla birlikte 9 bin 312 metrekarelik alana inşa edilen tesisi işletmeye açabilmek için ‘imar barışı’ başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi aldı ve alışveriş merkezini açtı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz “Bununla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Mudanyamızın ilk kurulduğu antik kent üzerine yapılan AVM oraya yakışmıyor. Umuyorum ki bu mücadeleyi kazanacağız” dedi. Mahkemenin iptal kararı vermesi durumunda AVM’nin bulunduğu alanı müzeye dönüştüreceklerini belirten Türkyılmaz, “Üst tarafta antik kentin merkezi bulundu. Myrleia antik kenti kalıntılarının bulunduğu alanı Arkeopark yapmak için çalışmalara başladık. Önemli sonuçlar alacağız. Başka Mudanya yok, o AVM’yi bir başka yere yapabilirsiniz ama o kenti başka yere yapamazsınız” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-kent-uzerine-avm_173758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!