Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursalılar Antik Kent Üzerine AVM'ye Tepkili

Bursalılar M.Ö. 7'nci yüzyıla ait Myrleia antik kenti üzerine AVM yapmak isteyen Özdilek’i boykot edeceklerini duyurdu.

yapi.com.tr
Bursalılar Antik Kent Üzerine AVM'ye Tepkili

Evrensel'de yer alan habere göre, Bursa'da bulunan Myrleia Antik Kenti’nin kalıntılarının hapsedildiği Özdilek AVM’ye karşı boykot kararı alındı. Myrleia Antik Kenti Platformu, imar affından yararlanarak ruhsat alan ve antik kent üzerinde AVM işletecek olan Özdilek’e tepki gösterek “Palmira Antik Kenti IŞİD tarafından yıkıldığında, Afganistan’da Buda heykelleri parçalandığında, İsrail yönetiminin Kudüs’teki uygulamalarıyla içimiz nasıl acıdıysa, Bursa’da bir market zincirinin uygulamaları da içimizi acıtıyor. Gelin o marketi Mudanya’da çalıştırmayalım” diyerek, boykot çağrısı yaptı.

Park olarak düzenlenecek

Açıklamada konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, AVM inşaatının önünü açan kararlara imza atan müzeler müdürlüğü uzmanları, kurul üyeleri ve bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Başta Mudanyalılar olmak üzere tüm Türkiye’ye çağrıda bulunan Başkan Türkyılmaz, “Ekim ayı meclisine sunulmak üzere plan değişikliğini gündeme getirdik. Umuyorum ki diğer siyasi partiler de arkeopark müze şeklinde düzenleyeceğimiz plan değişikliğine karşı çıkmayacaktır. AVM’nin girişini sağladığı yol, Mudanya Belediyesi’nin tapulu yeri. O yol Demiryolu Parkı olarak belediyemizin çalışmasıyla planlanıp, yürüyüş yolu yapılacak. Myrleia’nın hem Mudanya’mıza hem ülkemize kazandırılması için hem esnafımızın hem halkımızın mücadelesi gerekiyor” dedi.

"Tescil için karara gerek yok"

Danıştay tarafından Myrleia Antik Kenti Platformu lehine bozulan kararın ardından hala bir keşif ve bilirkişi incelemesi beklendiğini hatırlatan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ise, “Oranın antik kent olduğunu, dünya mirası olduğunu ortaya koymak için tescil kararına mı ihtiyaç vardır?” diye sordu. Burayı 3. Derece SİT olarak tescil eden dönemin kurul üyelerinin hep birlikte dünyaya karşı suç işlediklerini belirten Altun “Bizim bütün dünya haklarının sahip olduğu tarihi alan üzerine, geçmişin üzerine, geleceği inşa edeceğimiz değerlerimiz üzerine AVM asla yapılamaz. Palmira Antik Kenti IŞİD tarafından yıkıldığında nasıl içimiz acıdıysa, Afganistan’da Buda heykelleri parçalandığında nasıl içimiz acıdıysa, İsrail’in Kudüs’teki uygulamaları nasıl içimizi acıttıysa, bu market zincirinin uygulamaları da içimizi acıtıyor. Halka rağmen hiçbirşey yapılamaz. Hiçbir duyarlı Bursalının buradan alışveriş yapacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"O market burada çalışmayacak"

Doğader Başkanı Caner Gökbayrak ise platformun aldığı boykot kararını açıklayarak, Mudanya halkının liman kısmında bulunan antik kent üzerine kurulan AVM’yi istemediğini net olarak ortaya koyduğunu söyledi. Mücadelerinde türlü adaletsizliklerin yaşandığını anlatan Gökbayrak “En son bir kozumuz kaldı. Biz Özdilek’i boykot etmeye karar verdik. Özdilek sadece kendini, düşünerek halka, insanlık tarihine ihanet etmiştir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burada o market çalışamayacak. Özdilek’in sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin her yerinde marketi vardır. Boykotu Türkiye’ye yayalım. Sermayenin bu aç gözlülüğüne karşı halkın direnişi başlıyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursalilar-antik-kent-uzerine-avmye-tepkili-_167945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!