Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arçelik’in Yeni Ar-Ge Merkezi Açıldı

Arçelik, yeni Ar-Ge merkezi "Garage" uygulama birimleri Atölye 4.0 ve Tech Pro Academy'yi basına tanıttı.

yapi.com.tr
Arçelik’in Yeni Ar-Ge Merkezi Açıldı

Arçelik AŞ Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk'ün tanıttığı yeni Ar-Ge merkezinin adını, birçok icadın garajlarda çıkmasından esinlenerek bulduklarını söyledi.

DHA'nın haberine göre, birçok büyük ürünün gençlerin evlerinin garajında oluşturduğu çalışma mekanlarında tasarlandığını hatırlatan Öztürk, "Bizde garajda oturup ürün tasarlama geleneği yok. Çünkü biz apartman çocuğuyuz" dedi.

Arçelik'in Ar-Ge merkezini de bundan esinlenerek "Garage" adını verdiklerini söyleyen Öztürk, çalışma sisteminin de sıradan ofisten farklı olduğunu, robotlar, 3d yazıcılar, rahat oturma alanları gibi her yaştan gençlerin hoşuna gidecek bir mekan yarattıklarını anlattı.

Garage'da herkesin dolayısıyla bütün fikirlerin de eşit olduğunu, hiyerarşinin bulunmadığını dile getiren Öztürk, "Açılalı 2.5 ay oldu. Ancak arkadaşlarımız burada 2-3 ay içinde seri üretime geçeceğimiz ürünler tasarladı" dedi.

Garage'ın avantajının düşünülen ve tasarlanan ürünlerin hemen o anda üretilebilmesi olduğunu belirten Öztürk, "Burada şu masada ürettiğinizi o yazıcıyla hemen yaparak sonucuna bakabiliyorsunuz. Yazılımcı, tasarımcı, mühendis birlikte çalışıyor ve çok kısa sürede ürünü eline alarak sonucu görebiliyor" dedi.

Öztürk, artık insanların kişiselleştirilmiş ürünler aradığını, bunun da yeni ürün tasarlarken en önemli nokta olduğunu vurgulayarak yeni Ar-Ge merkeziyle bu sonuca ulaşabileceklerini düşündüklerini söyledi ve ekledi:

"Teknoloji giderek hızlanıyor ve yaşamımıza yön veriyor. Artık akıllı evlerde daha az enerji tüketin daha sağlıklı yaşayacağız. Daha az yorulacağız. Bugün 20 milyar cihaz internete bağlı ve bu rakam 2020'de 50 milyara ulaşacak. Biz de bu gelişmelere kapalı kalamazdık. Burayı yeni bir Rönesans dönemini başlatacak yer olarak düşünüyoruz. Ar-Ge ve inovasyon yetkinliklerimiz bize her kapıyı açacaktır. Buradaki hedefimiz bir yıl içinde 20 bin fikir beğenip 200 prototip ile geleceğin ürünlerini üretmek. 2.5 ayda bile seri üretime geçebileceğimiz ürünler tasarlamamız ne kadar doğru yolda olduğumuzu bize gösteriyor."

Daha sonra ürünlerin üretim aşamalarını göstererek anlatan Öztürk, medya çalışanlarına ürünler arasında yer alan fırında pişen yemekten ikram etti. Evde bitki yetiştirilmesine olanak sağlayan "herb bahçe"de yetişen buğday filizlerinden yapılan suyu içirdi.

Öztürk daha sonra gazetecileri Tech Pro Akademi'ye götürdü. Atölye 4.0 adı da verilen çalışma mekanında robotlarla yapılan üretimleri anlatan Öztürk, VR ile eğitim verilmesini canlandırdı. Robotların çalışmasını da gösteren Öztürk, bir robotun hazırladığı kahveyi de ikram etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arcelikin-yeni-ar-ge-merkezi-acildi_156867.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!