Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arıtma Sayısı Arttı, Teşvik Yükseldi

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “enerji teşvik” hakkı kazandı.

yapi.com.tr
Arıtma Sayısı Arttı, Teşvik Yükseldi

Bakanlıktan 5.5 milyon TL. enerji teşvik bedeli alan İZSU için bu rakam, yıllık enerji giderinin dörtte biri.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Örneğin İZSU’nun 2014 yılında tesislerin elektrik enerjisi için harcadığı para 22 milyon lira. Ancak işletme ve arıtma kalitesiyle Türkiye’de örnek olan İZSU, bu giderinin dörtte birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı enerji teşviği ile karşılıyor.

Arıtma arttı, kalite yükseldi

2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik kapsamında, çevre iznine sahip ve yıl içinde çevre cezası almamış atık su arıtma tesislerine verilen enerji teşviği, İZSU’ya tam 5 milyon 452 bin lira kazandırdı. Atık su arıtma tesislerinin personel, elektrik, malzeme -hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri ve yapım giderleriyle birlikte yıllık işletme giderlerinin oldukça yüksek olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında toplam 7 milyon 320 bin liralık enerji teşviği aldıklarını, 2014 yılında artan tesis sayısı ile birlikte bu rakamın da yükseldiğini belirtti.

ETİKETLER: arıtma İZSU
http://www.yapi.com.tr/haberler/aritma-sayisi-artti-tesvik-yukseldi_138535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!