Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Arnavutköy Dünyanın En Havalı Semtleri Listesinde

İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı semtleri listesini yayınladı. Listenin bir numarasında Barcelona’nın Esquerra De L’Eixample semti yer alırken, Türkiye’den sadece Beşiktaş’ın Arnavutköy semti listede yer aldı.

yapi.com.tr
Arnavutköy Dünyanın En Havalı Semtleri Listesinde

Her yıl dünyanın farklı ilçe ve semtlerini değişik kriterlerle belirleyen seyahat dergisi Time Out bu yıl dünyada yer alan en havalı semtlerin listesinin olduğu çalışmayı yayınladı. 40 semtin yer aldığı listeye Türkiye’den sadece İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Arnavutköy semti girdi. Listeyi hazırlarken, bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı ve kültürüne bakarken koronavirüs pandemisi nedeniyle bu sefer bir mahallenin topluluk ruhunu ön planda tutarak tercihlerini yaptı. Listede, mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtler ön plana çıktı.

DHA’da yer alan habere göre; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bu kapsamda sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Akpolat; “Arnavutköy İstanbul’un köklü ve tarihi dokusu korunabilmiş nadide semtlerinden, Beşiktaş’ın ve boğaz hattının en güzel duraklarından biri. Arnavutköy’de bir yandan denizin kokusunu solurken, bir yandan da muazzam tarihi yapılarını izleme imkanına sahipsiniz. Hızlı kentleşmeye rağmen, hem kültürel değerlerini hem de mahalle kültürünü koruyarak geleceğe adım atan Arnavutköy semtimizin bu açıdan dünya çapında dikkat çekmesi bizim için gurur vesilesi. Arnavutköy’e sahip çıkmaya ve değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arnavutkoy-dunyanin-en-havali-semtleri-listesinde_182155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!