Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arsenik Korkusu Arıtma Cihazı Talebini Artırdı

İzmir'in şebeke suyundaki arsenik değerlerinin yüksek çıkması, su arıtma cihazlarına olan talebi artırdı. Evlerde kullanılan cihazların fiyatı 400 YTL'den başlarken, işyerleri için kurulan cihazlar 400-600 euro arasında değişiyor. Kordon Kimya Genel Müdürü Hasan Şeker, tezgah altı su arıtma cihazlarının arsenik dahil sudaki diğer zararlı

CNN Türk
Arsenik Korkusu Arıtma Cihazı Talebini Artırdı

İzmir'in şebeke suyundaki arsenik değerlerinin yüksek çıkması, su arıtma cihazlarına olan talebi artırdı. Evlerde kullanılan cihazların fiyatı 400 YTL'den başlarken, işyerleri için kurulan cihazlar 400-600 euro arasında değişiyor. Kordon Kimya Genel Müdürü Hasan Şeker, tezgah altı su arıtma cihazlarının arsenik dahil sudaki diğer zararlı kimyasalları ortalama yüzde 95 oranında temizlediğini söyledi.

Şeker, "İzmir'in şebeke suyundaki arsenik, temizlenme bakımından o kadar yüksek bir oranda değil zaten, yani kolayca temizlenebilir. Bu cihazlarla arsenik alınıyor. İzmir'de arsenik oranının en fazla 12-13 mikrogram seviyelerinde olduğunu göz önününe alırsak, arıtma cihazlarıyla bu miktarın en fazla 2 civarına ineceğini söyleyebiliriz" dedi. Arıtma cihazlarının fiyatlarının nerede hangi miktarlarda kullanılacağına göre değiştiğini dile getiren Şeker, günde 10 damacana su arıtan cihazların 400 YTL'den başladığını, 800 YTL'ye kadar çıktığını ifade etti.

"Cihazlarda suyun akış miktarı düştüğünden, kullanıcılar arıtılan suyu 10 damacanalık su deposunda biriktiriyorlar ve o şekilde kullanıyorlar. Hem yemek, çay yapımında hem de içme amaçlı iç rahatlığıyla kullanılıyor" diyen Şeker, küçük işletmeler için günde 1-2 ton su veren cihazların bulunduğunu, bunların fiyatının da 400-600 avro arasında değiştiğini dile getirdi.

Hasan Şeker, damacana suya harcadığı paranın yüksek olduğunu düşünenlerin arıtma cihazlarını tercih etmeye başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunlar, sudaki arsenik gündeme gelmeden önce de kullanılıyordu, ama arsenik insanları etkiledi tabii. İnsanlar içmenin dışında yemeklerde de musluk suyunu kullanmamaya başladığından, dışarıdan damacana almaya kalktığında pahalıya mal olduğunu düşünüyor. Lokantalarda musluk suyunun kullanılması müşterileri olumsuz etkilediğini biliyoruz. Lokantalara özellikle damacana pahalıya geliyor. Arıtma cihazlarını daha çok tercih etmeye başladılar."

Şeker, son dönemde arıtma cihazı satışlarının 3 kat arttığını sözlerine ekledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/arsenik-korkusu-aritma-cihazi-talebini-artirdi_63593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!