Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arsenikli Su Gerginliği Ekranlara Taşındı

Kanaltürk'te yayınlanan ‘Gündem Siyaset’ programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında canlı yayında sert tartışmalar yaşandı.

Radikal Gazetesi
Arsenikli Su Gerginliği Ekranlara Taşındı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Kanaltürk'te canlı yayınlanan, sunuculuğunu Fatih Karaca'nın yaptığı ‘Gündem Siyaset’ programında Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ile tartışıp, ‘cazgırlık’ yapmakla suçlayarak yayından ayrılmasının ardından tartışmalar sürdü.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kocaoğlu'nun programı terk etmesinin suçlu olduğunun bir göstergesi olduğunu öne sürerek, “İstese kalır cevap verebilirdi. Arsenkli su konusunda suçlu olduğunu bildiği için gitmek zorunda kaldı” dedi. Gökçek'in yayında hakkında da konuştuğu CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ise, Kocaoğlu'nun yayından erken ayrılması ile ilgili yorum yapmasının doğru olmayacağını belirterek, “Gökçek, halkı korku ve dehşete kapılmaya yöneltiyor. Narsist düşünceleri var. Ankara'ya döndüğümde benden gereken dersi alacak. Açıklamaları kamu görevlisine yakışmıyor. Alçakça bir tavır” dedi.

Kocaoğlu yayını terk etti

Pazar günleri Kanaltürk'te yayınlanan ‘Gündem Siyaset’ programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in arasında canlı yayında sert tartışma yaşanması, İzmir'deki siyasi tansiyonu da yükseltti. Canlı yayında Gökçek'in, “Verdiği bilgilerle halkı yanıltıyor” sözüne Kocaoğlu sinirlendi, “Siz cazgırlığınızı Kırkpınar'da yapın” dedi. İkili arasında yaşanan bu diyolog tartışmaları daha da alevlendirdi. Kocaoğlu, kısa süre sonra programın kendisine söz verildiği gibi ilerlemediğini belirterek yayından ayrıldı.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kocaoğlu'nun programdan erken ayrılmasının suçlu olduğunun bir göstergesi olduğunu iddia ederek, “İstese kalır cevap verebilirdi. Arsenkli su konusunda suçlu olduğunu bildiği için gitmek zorunda kaldı. Kocaoğlu programda kendisine yakışmayacak şekilde seviyeyi düşürdü” diye konuştu.

"Yalan söylüyor"

AKP'li Şengül, Gökçek'in ‘İzmir kanser vakalarının artışında Türkiye'de ilk sırada. İzmirliler uzun yıllar arsenikli su içmiş olabilirler’ iddiasını araştırdıklarını, böyle bir duyumun daha önce kendisine de geldiğini söyledi. Kocaoğlu'nun siyasi geleceğini kurtarmak için arsenikli su konusunu halktan gizlediğini ileri süren Başkan Şengül şöyle konuştu:

“Kamuoyu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda sınıfta kaldığını biliyor. Kocaoğlu halka yalan söylüyor. Suyu siyasete asıl o alet etti. Siyasi geleceğini kurtarmak adına arsenkili su konusunu gizlemeye çalıştı. Sıkışınca da açıklamak zorunda kaldı. Eğer biz bu olayı ortaya çıkarmasaydık, arsenik olayanın üstünü kapatacaklardı. Şimdi de siyasi manevra yapmaya çalışıyor. Suçluluğunu bastırmak adına karşı tarafa saldırıyor. İzmirliler her şeyi görüyor. Halk gereken dersi sandıkta verecektir.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/arsenikli-su-gerginligi-ekranlara-tasindi-_63193.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!