Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arsenikli Su Telaşı

Tahtalı Barajı’nda seviye düştüğü için İzmir’e arsenik oranı yüksek kuyulardan yine su verilmeye başlandığının açıklanması, vatandaşlar arasında telaş yarattı Lokantalar ‘şebeke suyu kullanmadıkları yönünde ilanlar astı.

Milliyet Gazetesi
1 Arsenikli Su Telaşı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, susuzluk yüzünden, haziran ayında yüksek arsenik oranı nedeniyle kapattığı Göksu ve Sarıkız kuyularını yeniden devreye alırken, bu suların içilmemesi ve yemeklerde kullanılmaması uyarısı yapmasının ardından, vatandaşlar kaynak suyu damacana suyu satış yerlerine yöneldi. Bazı vatandaşlar, zorda kalırlarsa şebeke suyu, içebileceklerini söyledi. Lokantalar da vitrinlerine “yemeklerinde şebeke suyu kullanmadıkları” yönünde ilanlar astı.

İzmir, susuzluğa karşı sürdürdüğü iki aylık mücadelenin ardından arsenikli suya teslim oldu. Tahtalı Barajı’nda su seviyesinin dibe vurmasıyla kesintilerin artması ve kentin pek çok bölümünün susuz kalması yüzünden, arsenik oranının yüksekliği nedeniyle kapatılan Göksu ve Sarıkız kuyuları yeniden devreye alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, standart değeri litrede 10 mikrogram olmasına karşın, aralık ayına kadar kentin tamamında musluklardan 20-30 mikrogram arası arsenikli su akacağını söyledi. Kocaoğlu, bu suyun içilmemesi, yemeklerde kullanılmaması uyarısında bulundu.

Su istasyonlarına akın
Açıklama İzmir’de telaş yarattı. Çiğli, Karşıyaka ve Bornova ilçeleriyle sınırlı olan arsenikli su krizi böylece altı ilçeye daha yayıldı. Belediyenin Karşıyaka ve Bornova’daki kaynak suyu satış istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu. Damacanalı su satışlarında kent genelinde artış oldu. Damacanalı su satıcıları mesai saatlerini artırarak, geç saatlere kadar servis yapmaya başladı.

İşyerleri denetlenebilir
Belediyenin uyarısı, yemek fabrikaları ve lokantalar ile gıdayla ilgili üretim yapan işyerlerinin denetimini gündeme getirdi. İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, denetimleri Sağlık ve Tarım İl müdürlükleri ile ilçe belediyelerin yapması gerektiğine dikkat çekti. Yenice, “Halk sağlığını tehdit eden bir durum varsa yetkililer gerekeni yapacaktır. Ben lokantamda yıllardır damacanayla aldığım iyi suyu kullanıyorum. Kendini bilen lokantacı hem müşterisinin sağlığı hem de lezzet için bu suyu kullanır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eski üyesi Nuri Erdumlupınar da lokantasında yemek yapımında damacanalı su kullanmaya başlamakla kalmadı, vitrinlerine “Yemeklerimizde şebeke suyu kullanmıyoruz” yazılı ilan astı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/arsenikli-su-telasi_63344.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ozon suyu temizler, saflaştırır, su sebillerini ve depolarını dezenfekte eder. Ağır metalleri ayrıştırmaya, sülfat, bakteri, arsenik ve kanserojen içerikli maddeleri arındırmaya yardımcı olur. Bu nedenle temhasu 929c ozon jeneratörü ile sudaki arsenik oranını azaltabilirsiniz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!