Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataköy’de Şimdi de ‘Sahil Doldurulacak’ İddiası

Ataköy sahilinde imara açılarak Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) satışa çıkarılması beklenen 125 bin metrekarelik araziyle ilgili tartışmalar sürerken, imar planındaki parsel sınırının kıyının 200 metre açığında işaretlenmesi denizdeki yaklaşık 180 bin metrekarelik alanın toprakla doldurulacağı iddiasını gündeme getirdi.

Milliyet Gazetesi
Ataköy’de Şimdi de ‘Sahil Doldurulacak’ İddiası

Ataköy sahilinde imara açılarak Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) satışa çıkarılması beklenen 125 bin metrekarelik araziyle ilgili tartışmalar sürerken, imar planındaki parsel sınırının kıyının 200 metre açığında işaretlenmesi denizdeki yaklaşık 180 bin metrekarelik alanın toprakla doldurulacağı iddiasını gündeme getirdi. Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kaynar, “Denizi toprakla dolduracaklar ve son doğal sahil de böylece bitmiş olacak” dedi.

Sahilde yer alan 159, 161 ve 162 No’lu parsellerin satışa konu olduğunu ifade eden Prof. Kaynar, satışa çıkacak olan alan için hazırlanan imar planında denizde kalan kısımların da işaretlendiğini ve bu alanın restoran ve çeşitli binaların da bulunacağı yat limanı olarak belirlendiğini söyledi. Görüş aldıkları Mimarlar Odası’nın denizde kalan kısmın parselasyon haline getirildiği fikrinde olduğunu aktaran Prof. Kaynar, “Yani denizde kalan kısım toprakla dolacak ve herhalde orada kulüpler marinalar yapılacak. Böylece son doğal sahil de bitmiş olacak. Bu son imar planlarıyla alanda çok büyük bir inşaat izni veriliyor” diye konuştu.

‘Destek işçilerden geldi’

Pazar günü Ramazan Yeşil Parkı’nda eylem yaptıkları sırada satışa destek veren grubun TOKİ’nin Kayabaşı’ndaki toplu konut inşaatı şantiyesinde çalışan işçilerden oluştuğunu öne süren Prof. Kaynar, “Ellerinde sopalar da vardı.  Bizi baskı altına almaya çalışıyorlar” dedi.  Kaynar’ın iddiasına dayanak olan Ataköy Turizm Merkezi Yat Limanı Uygulama İmar Planı’nda küçük daireler kullanılarak kıyının denizde kalan kısmının işaretlenmesi ve bu alana ‘yat limanı’ ifadesinin yazılması dikkat çekiyor. Plan notlarında da “Sahil şeridi belirlenen veya belirlenecek olan alanlar ile kıyı ve dolgu alanlarında yapılacak yat limanlarının yapımında...” ifadesi yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atakoyde-simdi-de-sahil-doldurulacak-iddiasi_71352.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!