Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataköy'de TOKİ-Sinpaş Paslaşması

İstanbul’daki Ataköy sahil şeridinin, 77 bin metrekarelik iki parselini kâr paylaşımı usulü ile Sinpaş’a satan TOKİ’nin, kamuyu zarar ettiği öne sürüldü. Mimarlar Odası Bakırköy Şube Başkanı Ali Hacıalioğlu, satışa sunulan sahil şeridinin 412 bin metrekare olduğunu ve buranın turizm alanı olarak ilan edildiğini anımsatarak, bunun sahile 100 tane

BirGün Gazetesi
Ataköy'de TOKİ-Sinpaş Paslaşması

İstanbul’daki Ataköy sahil şeridinin, 77 bin metrekarelik iki parselini kâr paylaşımı usulü ile Sinpaş’a satan TOKİ’nin, kamuyu zarar ettiği öne sürüldü.

Mimarlar Odası Bakırköy Şube Başkanı Ali Hacıalioğlu, satışa sunulan sahil şeridinin 412 bin metrekare olduğunu ve buranın turizm alanı olarak ilan edildiğini anımsatarak, bunun sahile 100 tane daha Sheraton gibi otel dikilmesine izin vermek anlamına geldiğini söyledi. Alioğlu, TOKİ’nin Ataköy’deki sahil şeridinde daha önce Sinpaş’a metrekaresi 6 bin 800 liraya 125 bin metrekarelik alanı, bugün ise metrekaresi 4 bin 443 liraya 77 bin 406 metrekarelik alanı sattığını anlatarak, bu satıştan 183 trilyon lira zarar ettiğinin altını çizdi. Sinpaş’ın daha önce aldığı arsanın borcunu TOKİ’ye ödemediğini ifade eden Alioğlu, bu konuya ilişkin sorularına TOKİ’nin, arsanın borcunun ödenmediği ancak arsaya ipotek koyulduğu şeklinde yanıt verdiğini söyledi. Alioğlu, TOKİ’nin her ne pahasına olursa olsun bu alanı satmak istediğini belirterek, “Ben bu tutumun ideolojik boyutu olduğunu düşünüyorum. Kıyıları kullanımdan koparmak için, çağdaş yaşamı baltalamak için her şeye ‘evet’ diyorlar” diye konuştu.

‘HAZIRLIKLAR ÖNCEDEN YAPILDI’

Sinpaş’ın, 412 bin metrekarelik Ataköy sahil şeridinden daha önce aldığı 125 bin metrekaresine hiçbir inşaat yapmamasına karşın yeni 77 bin metrekarelik alan satın almaya çalıştığını anımsatarak, “Çünkü Sinpaş, daha önce satın aldığı arsayı çok pahalıya aldığını söylüyor bu arsaları daha ucuza alarak, oradaki zararını kapatmaya çalışıyor kendince. TOKİ, buradaki 135 bin metrekarelik alanı mevcut binaların fiziki konumuna göre yeniden parselledi, önümüzdeki süreçte kullanılmak üzere ihaleye çıkacağı belirtilmektedir” dedi.

 

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/atakoyde-toki-sinpas-paslasmasi_81155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!