Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataşehir'de Kadrolaşma Sürüyor

AKP Hükümetinin bazı ilçeleri birleştirip, bazılarını parçalayarak yeni ilçeler oluşturması üzerine Kadıköy'den 7 mahalle de ayrılarak Ataşehir'e bağlandı. "Erengazi" olacağı söylenen yeni belediyenin adının bir gecede "Ataşehir" olarak isim değişikliğine uğraması ise bölge halkının itirazlarının durdurma çabası olarak algılandı.

Gazete Kadıköy
1 Ataşehir'de Kadrolaşma Sürüyor

/FONT>

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ataşehir’e Merkez Bankası’nın da gelmesiyle bu bölgeler büyük firmalara ve ticaret merkezlerine satılarak rant elde edilmek isteniyor. Ancak rant bölge halkına kalmayacak. Başka ellere gidecek. Bu bazen yabancı ellere de gidebiliyor. Ancak bu bölgeleri ucuza kamulaştıracaklar. Şu anda bu bölgelerin kat mülkiyeti düşük. 3 kat kadar. Kamulaştırmadan sonra 30-40’a kadar çıkacak. Arsa değerleri bir anda 30-40 kat artacak. Faize para koysanız, en yüksek faizi alsanız dahi para kendini 5-6 yılda yeniler. Ama bir anda bir kararla 30-40 kat arttırıyorsunuz. Bu müthiş bir rant. Bu o bölge halkı için ciddi bir mülkiyet tehlikesi. Kadıköy Belediyesi bu bölge insanları için sigorta idi. Kadıköy Belediyesi’nin olduğu yerde bu planların uygulanma şansı yoktu."

Ataşehir ilçesi sınırları içerisinde kalan mahallelerde Kadıköy Belediyesi’nin açmış olduğu birimlerin göreve devam edeceğini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selami Öztürk, o bölgeden de CHP’li bir belediye başkanı seçilmesi durumunda hizmetlerin kesintisiz süreceğine vurgu yaptı.

Atamalar sürüyor

Ataşehir ilçesi ile halen yasal süreç devam ediyor. Ancak Ataşehir için atmalar yapılmaya başlandı. Yeni ilçenin kaymakamı ve milli eğitim müdürü atanırken, Afet Yönetim Merkezi olarak kullanılan binada Emniyet Müdürlüğü olarak değiştirildi. İçişleri Bakanlığı Ataşehir Kaymakamlığı’na Konya Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Samandıra İmam Hatip Lisesi Müdürü Dr. Şaban Karataş atadı.

Sınırları genişledi

Ataşehir ilçesi sınırları, Göztepe köprüsü baz alınarak yeniden belirlendi. Dolayısı ile Libadiye Caddesi’nden başlayarak Örnek Mahallesi, Fetih Mahallesi, Esatpaşa Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi de Ataşehir ilçesi sınırlarına dahil edildi. Kadıköy'e bağlı 7 mahalle (Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küççükbakkalköy, Atatürk, İnönü, Kayışdağı) ile Ümraniye'ye bağlı Yeni Çamlıca Mahallesi ve Samandıra'ya bağlı Ferhatpaşa Mahallesi ile birlikte toplam 13 mahalleden oluşan bir bölge oluşturulup ilçe sınırları düzenlendi.

Selami Öztürk
(Kadıköy Belediye Başkanı)

Ataşehir’e Üsküdar ve Ümraniye’den bağlanan mahalleler geri kalmış mahalleler. Yeni kurulan belediye tüm ekonomik gücünü o mahallelerin gelişmesine harcayacak. Dolayısıyla Ataşehirliler Kadıköy Belediyesi’nden aldığı kaliteli hizmeti bir müddet alamayacak, o bölgelerin kalkınmasını bekleyecek. AKP’nin zihniyetinin temelinde gelişmekte olan bu bölgeleri boşaltmak, buraları ucuza kamulaştırarak büyük firmalara satmak var. Özellikle Yenisahra, Barbaros, Esatpaşa gibi Ataşehir’in çevresinde olan mahalleleri bekleyen tehlike bu. Ataşehir’e Merkez Bankası’nın da gelmesiyle bu bölgeler büyük firmalara ve ticaret merkezlerine satılarak rant elde edilmek isteniyor. Ancak rant bölge halkına kalmayacak. Başka ellere gidecek.

Kemal Canbaz
(Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı)

Yeni Ataşehir ilçesi de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun kararıyla yargı yönünden Kadıköy Adliyesi’ne bağlandı. Ataşehir ilçesinde idari teşkilatlanma tamamlandıktan sonra Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinden bağlanan mahallelerin adli işlerine Kadıköy Adliyesi olarak bakmaya başlayacağız.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/atasehirde-kadrolasma-suruyor_62786.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Selami efendi rant diyor, başka şey demiyor.Ataşehirde kiralanmadık alan bırakmadı. Sahan Restaurant, Mardinliler derneği yardımcısı Mardinli Ensari efendinin katkıları ile peşkeş çekildi. AYIP.! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!