Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk Hava Limanı Tepe Akfen’e teslim

TAV (Tepe-Akfen-Vie), Atatürk Hava Limanı Dış ve İç Hatlar Terminali ile Genel Havacılık Terminali’nin işletmeciğine dün resmen başladı.

Zaman/Mustafa Gün



AV (Tepe-Akfen-Vie), Atatürk Hava Limanı Dış ve İç Hatlar Terminali ile Genel Havacılık Terminali’nin işletmeciğine dün resmen başladı.

15,5 yıl sürecek işletmecilik için devlete 3 milyar dolar ödeyen firma, toplam 70 milyon dolarlık ek yatırım yapacak. Atatürk Hava Limanı’nın işletme hakkınının devredilmesi nedeniyle Dış Hatlar Terminali’nde dün bir tören düzenlendi. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Mahmut Tekin, TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın katıldı. Bakan Yıldırım, havacılığın hızla geliştiğini belirterek, “Devlet olarak bu işe girseydik hâlâ ‘öyle mi, böyle mi yapalım’ diye düşünüyor olurduk. Özel sektör terminalleri hızla tamamlayarak hizmete sokuyor. Türkiye’de havacılık gelişiyor.” dedi. Ulaştırma Bakanı, hava limanına sürekli olarak ilave yatırımların yapılması gerektiğine dikkat çekerek, TAV’ın da yeni dönemde birçok yatırım yapacağını bildirdi. Bakanın verdiği bilgiye göre, 1 yıl içinde İç ve Dış Hatlar Terminali’nde ileri güvenlik sistemi yapılacak. Köprülerin hepsine klima konulurken, bagaj ayrımı yapan sistem tüm terminale yayılacak. Terminallerin kamera güvenlik sistemleri takviye edilecek. Terminallerin dış görünümü birbirine uyumlu hale getirilecek. TAV Yönetim Kurulu Başkanı Akın da, 15,5 yıl boyunca Atatürk Hava Limanı’nı en iyi şekilde işleteceklerini ve toplam 70 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Gelecek yıl 29 Ekim’de Ankara Esenboğa Hava Limanı’nın açılacağını ifade eden Akın, İzmir Adnan Menderes Hava Limanı’nı da gelecek sezonun başında açmayı planladıklarını bildirdi. Akın, gerek Kahire, gerekse Dubai’deki projelerinin de tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-hava-limani-tepe-akfene-teslim_29677.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!