Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk’ün Beyaz Vagonunu Göz Önünden Kaldırıyorlar

13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen Atatürk’ün beyaz vagonunun gar içindeki kapalı bir alana alınmak istenmesi tartışma konusu oldu.

yapi.com.tr
Atatürk’ün Beyaz Vagonunu Göz Önünden Kaldırıyorlar

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önündeki açık alanda sergilenen “beyaz vagon”un TCDD tarafından kaldırılmasına Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP’li vekiller tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; Atatürk’ün yurtiçi gezilerinde kullanılmak üzere 1926’da Alman bir şirkete yaptırılan vagon içerisinde toplantı salonu, tam donanımlı mutfak, özel tasarlanmış banyo ve yatak odaları, Atatürk’ün çalışma masası ile yaver odası bulunuyor. Vagon 13 yıldır Alsancak Garı İZBAN çıkışındaki açık alanda sergileniyordu. Vagonun, kötü hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşlara daha sağlıklı ziyaret imkânı sunulabilmesi gerekçesiyle gar içindeki 1 No’lu kapalı perondaki özel sergi alanına taşınacağı belirtildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyetle hesaplaşma içindeki AKP iktidarı Atatürk’e ve devrimci arkadaşlarına açıktan saldırmaktan çekinmiyor. Devletin tüm kurumlarında izleri silinmeye çalışılan Atamıza yönelik bu saldırılar toplumda büyük tepki görüyor. Bunun son örneği Alsancak Garı önünde sergilenen beyaz vagonun göz önünden çekilmek istenmesi. Her gün binlerce insanın önünden geçtiği Atamızın hatırasını canlı tutan beyaz vagon hava şartları bahanesiyle görünmeyen bir alana alınma gayretinde.”

ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Doğan Aygen ise “Yıllardır orada duran beyaz vagon şimdi neden kaldırılmak isteniyor, anlamış değiliz. Bizlere ‘oradan alıp başka yere kaldıracağız, yok bakımda’, diyerek oyalayacaklar ve bir daha koymayacaklar. Amaç Atatürk’ü ve onun anılarını ortadan kaldırmak. Ama izin vermeyeceğiz.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç da “Beyaz Vagon’un hiçbir geçerli neden olmadan bulunduğu yerden kaldırılması laik, demokrat ve Atatürkçü İzmir dinamikleri ile örtüşmemektedir. Her ne kadar Atatürk’ün ismini, devrimlerini ve kazanımlarını silmek isteseler de CHP ve halkımız buna izin vermeyecektir. Bu milletin kırmızı çizgisidir Mustafa Kemal Atatürk.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturkun-beyaz-vagonunu-goz-onunden-kaldiriyorlar_181376.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!