Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'nin İlk Atatürk Anıtı Restore Edildi

İstanbul Sarayburnu’nda yer alan ve uzun süredir restore edilmeyi bekleyen Türkiye'nin ilk Atatürk Anıtı, İBB’nin çalışmalarıyla ilk günkü görüntüsüne kavuştu.

yapi.com.tr
Türkiye'nin İlk Atatürk Anıtı Restore Edildi

Sarayburnu Parkı'nda bulunan ve Türkiye'nin ilk Atatürk Anıtı olma özelliğini taşıyan anıt, bakımsız görüntüsü dolayısıyla tepkilere neden olmuştu. Uzun süredir temizlenmeyi ve restore edilmeyi bekleyen anıt için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri çalışma yaptı. Heykel üzerindeki atık, pislik ve lekeler temizlendi. Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'in yaptığı ve 1926 yılında açılışı yapılan heykel, ilk günkü görüntüsüne kavuştu.

Hürriyet’te yer alan DHA kaynaklı habere göre; İBB ekiplerince yapılan çalışmalarda bronz döküm olan heykel üzerindeki atık ve kirlerin temizlendiği, yaldız boya ve diğer boya kalıntılarının uzaklaştırılması işleminin ise uzman restoratör-konservatör ekip tarafından yapıldığı öğrenildi. Heykelin yüzeyindeki yoğun korozyon ise temizlenerek koruyucu uygulandı.

Çevre düzenlemesi de yapılacak
Öte yandan heykelin çevresinde de düzenleme yapılması bekleniyor. İBB tarafından hazırlanan "Sarayburnu çevre düzenleme projesi"nin, onay aşamasında olduğu öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-ataturk-aniti-restore-edildi_181564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!