Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AVM'ler ile İlgili Çarpıcı İddia!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerde mağaza açmaya çalışan yerli yatırımcının rekabete ve maliyete dayanamayıp dükkanı kapatmak zorunda kaldığını, yabancı markalara hem kira hem de ortak giderlerde indirim yapıldığını, maliyetin farkının ise yerli mağazalardan çıkarıldığını öne sürdü.

yapi.com.tr/AA
AVM'ler ile İlgili Çarpıcı İddia!

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, marka yarışına giren AVM yönetimlerinin, yabancı markaları çekebilmek için 100 avro metrekare fiyatını 50 avroya indirdiğini savundu.

Alışveriş merkezlerine yapılan 40 milyar dolarlık yatırımın 12 milyar dolarlık kısmının yabancı sermayeden oluştuğunu bildiren Palandöken, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Açılan her AVM birbirinin aynı konseptte oluyor. Yabancı ünlü markaların kendi AVM'lerinde açılması için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Kiralarını yarı yarıya azalttıkları gibi AVM'nin ortak giderlerinde de indirim yaparak ayrımcılık yapıyorlar. AVM için pazarlık yapan yerli mağaza sahibi ise aynı şartları alamıyor.

AVM'lerde yabancı markalara hem kira hem de ortak giderlerde indirim yapılırken, maliyet farkı yerli mağazadan çıkarılıyor. Aynı turizm sektöründe olduğu gibi yabancıya ucuz yerliye pahalı tarife uygulanıyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/avmler-ile-ilgili-carpici-iddia_108274.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!