Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AVM’lerin Cirosu Yükseliyor

AYD ile Akademetre Research tarafından ve her ay yayınlanan 2013 Mart AVM Endeksi verilerine göre AVM’lerin 2013 ilk çeyreğindeki ciroları 2012’ye göre yüzde 7 arttı.

yapi.com.tr
AVM’lerin Cirosu Yükseliyor

Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü ilk üç aylık AVM Endeksi ile ilgili olarak şunları söyledi: “2013 ilk çeyreğinde cirolar 2012’ye göre yüzde 7 artmış bulunuyor; buna bakarak sektör cirolarının bu yıl da yüksekte olacağını ve hedeflere ulaşılacağını söyleyebiliriz” dedi. Belgü şöyle devam etti: “Ziyaretçi sayıları endeksi de geçen yıl, yani 2012 ilk çeyreği ile aynıdır. 2012’nin ilk çeyreğinden itibaren hizmete açılan 21 AVM ile sektöre eklenen 750 bin m²  yeni kiralanabilir AVM alanına rağmen ziyaretçi sayılarının korunmuş olması sektörün önemli bir başarısıdır. Ziyaretçilerin AVM’leri, İstanbul’da da Anadolu’da da benimsendiğinin önemli bir göstergesi olarak yorumlanabilir”.

2013 Mart AVM Endeksi verilerine göre; Ciro Endeksi’nin 2012 Mart ayına göre yüzde 13’lük artış göstererek 139 puana ulaştığını, bu artışla 2013’ün ilk çeyreğindeki ciro endeksinin 2012’ye göre yüzde 7 arttığını belirten Belgü; İstanbul ve Anadolu ciro endekslerinin ayrı ayrı değerlendirildiğini; İstanbul ciro endeksinin 11,4 artarak 137 puana, Anadolu ciro endeksinin ise 15,4 artarak 142 puana ulaştığını söyledi. “Bu da gösteriyor ki organize perakendedeki gelişmeler Anadolu AVM’leri itibariyle daha da artış içeriyor” dedi.

1.1 milyon metrekare alan eklenecek

Belgü, AYD 2013 hedeflerinden söz etti ve sektöre 1.1 milyon metrekare kiralanabilir alan eklenmesiyle ziyaretçi sayısının 1.6 milyar kişiye ulaşmış olduğu hatırlatıldı. Böylece sektörün toplam olarak 9.4 milyon kiralanabilir alana ve 60 milyar TL ciroya ulaşmasının sağlanacağı belirtildi.

2013 MIPIM ödülleri’ndeki başarılara da değinen Belgü, önümüzdeki hafta İngiltere’de gerçekleştirilecek olan ICSC uluslararası Pazarlama Ödülleri için Türkiye’den toplam 68 projenin bu yarışmaya başvurduğunu söyledi.  “AVM Sektörü’nün Pazarlama Oscarları” olarak tanımlanan ICSC Avrupa Solal Pazarlama Ödülleri’ni kazanmak için 20 ülkeden 120 projenin finale kaldığı ve Türkiye’nin de en çok finale kalan proje sayısı ile ilk sıraya yerleştiğini açıkladı. Finalde değerlendirilmeye hak kazanan 22 proje ile Türkiye 1. ülke olurken İtalya (14), Güney Afrika (12), Polonya (12) listede yer aldı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/avmlerin-cirosu-yukseliyor_108392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!