Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Azaldı

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi eylül ayında aylık bazda yüzde 0,4 azalırken yıllık bazda ise yüzde 1,8 arttı azaldı.

yapi.com.tr
Avro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Azaldı

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı. İnşaat üretimi, geçen yılın eylül ayına kıyasla da yüzde 1,8 arttı. Bölgede en düşük aylık ve yıllık bazda inşaat üretimi Slovenya'da gerçekleşti

28 üyeden oluşan Avrupa Birliği'nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, söz konusu dönemde aylık bazda değişmezken yıllık bazda yüzde 0,6 artış gösterdi. Daha önce Avro Bölgesi'nde ağustos ayına ilişkin yüzde 0,2 azaldığı açıklanan aylık inşaat üremi verisi yüzde 0,5 artışa, AB'de ise inşaat üretimi verisi aynı dönemde yüzde 1,2 azalıştan yüzde 0,2 azalışa revize edildi. 

Yıllık inşaat üretimi verisi ise Avro Bölgesi'nde yüzde 0,6 azalıştan yüzde 1,4 azalışa, AB'de de yüzde 5 azalıştan yüzde 1,1 azalışa düzeltildi.

'İnşaat mühendisliği faaliyeti' arttı

Avro Bölgesi'nde eylül ayında inşaat üretiminde aylık bazdaki azalış, yüzde 0,6 gerileyen "inşaat yapımı"ndan kaynaklanırken, "inşaat mühendisliği faaliyeti" yüzde 0,3 artış kaydetti. 

AB'de ise inşaat üretiminin değişmemesinde ise yüzde 0,1 azalan "inşaat yapımı" etkili olurken, "inşaat mühendisliği faaliyeti" yüzde 0,1 artış kaydetti. 

En fazla düşük Slovenya'da

AB'ye verinin mevcut olduğu üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 5,2 ile Slovenya'da gözlendi. Bu ülkeyi yüzde 2,2 ile Portekiz ve yüzde 1,9'la da İsveç izledi.

Almanya'da da düşüşte

AB'de aylık bazda inşaat üretimini en fazla artan ülke yüzde 8,4'le Macaristan ve Slovakya oldu. Bu ülkeleri yüzde 2,1 Hollanda takip etti. Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'nın inşaat üretimi ise aylık bazda yüzde 0,9 azalış kaydetti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretiminde yıllık bazdaki artış ise yüzde 2,4 yükselen "inşaat mühendisliği"nden ve yüzde 1,6 artan "inşaat yapımı"ndan kaynaklandı.

AB'de söz konusu oranın artmasında yüzde 3,1 artan "inşaat mühendisliği" ve yüzde 0,2 yükselen "inşaat yapımı" etkili oldu.

İnşaat üretiminde en fazla artış Slovakya'da

İnşaat üretiminde yıllık bazda en fazla artış yüzde 26 ile Slovakya'da ölçüldü. Bu ülkeyi yüzde 10,2 ile Hollanda, yüzde 8,1'le de Macaristan ve yüzde 7,4 ile de İsveç takip etti. 

Söz konusu dönemde, Slovenya yüzde 12,5'le inşaat üretimi en fazla azalan ülke oldu. Slovenya'yı yüzde 4,1'le İngiltere ve yüzde 3,2 ile de Portekiz takip etti. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/avro-bolgesinde-insaat-uretimi-azaldi_138212.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!