Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Euro Bölgesi Büyüme Tahmini Düşürdü

Avrupa Birliği Komisyonu mayıs ayında 1,9 olarak öngördüğü Avrupa Bölgesi 2016 yılı ekonomik büyüme tahminini yüzde 1,8'e indirdi.

yapi.com.tr
Euro Bölgesi Büyüme Tahmini Düşürdü

AB Komisyonu 'Sonbahar 2015 Ekonomik Tahmin' raporunu açıkladı.

AB Komisyon Sonbahar Raporu'na göre Euro Bölgesi'nde  büyüme bu yıl yüzde 1,6, gelecek yıl yüzde 1,8 ve 2017'de yüzde 1,9 seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. AB genelinde ise büyümenin bu yıl yüzde1,9, 2016'da yüzde 2,0 ve 2017'de yüzde 2,1 olması öngörülüyor.

AB Komisyonu'na göre Euro Bölgesi'nde toparlanma zorluklara rağmen devam ediyor.

AB Komisyonu, Euro Bölgesi'nde ve Avrupa Birliği genelinde ekonomik toparlanmanın 3'ncü yılda da devam ettiğini bildirdi. Komisyon, global ekonomide zorlaşan şartlara bağlı olarak gelecek yıl büyümenin daha yavaş bir hızla gerçekleşeceğini öngördü.

Komisyon bugün yayınladığı Sonbahar 2015 Ekonomik Tahmin raporunda, petrol fiyaklarında düşüşün, genişlemeci para politikasının ve göreceli olarak zayıf euronun etkisi ile ekonomik toparlanma yaşandığını ve toparlanmanın yavaş olmakla beraler üye ülkelerin geneline yayıldığını vurguladı.

Bununla birlikte pozitif faktörleri etkisinin azalmakta ve yeni zorlukların ortaya çıkmakta olduğuğunu ifade eden Komisyon, zorluklar arasında gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde ve global ticaretteki yavaşlamayı, ısrarla devam eden jeopolitik gerilimleri işaret etti. Komisyon, reel harcanabilir geliri destekleyen daha iyi istihdam performans, gevşeyen kredi şartları, finansal kaldıraç azaltımında ilerleme ve artan yatırımlarını 2016 ve 2017'de büyüme hızının zorluklara direnmesine destek vereceğini belirtti. Raporda, yapısal reformların pozitif etkisinin büyümeyi daha fazla destekleyeceğini öngörüldüğü de ifade edildi.

Komisyon Raporu'na göre Euro Bölgesi'nde  büyüme bu yıl yüzde 1,6, gelecek yıl yüzde 1,8 ve 2017'de yüzde 1,9 seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. AB genelinde ise büyümenin bu yıl yüzde1,9, 2016'da yüzde 2,0 ve 2017'de yüzde 2,1 olması bekleniyor.

Perakende satışlarda beklenmedik düşüş

Öte yandan Euro Bölgesi'nde perakende satışlar Eylül'de artış beklentilerinin aksine yüzde 0.1 geriledi

Euro bölgesinde perakende satışlar eylülde bir önceki aya göre artış beklentilerinin aksine yüzde 0.1 gerilerken, altı aydır ilk defa düşüş kaydetmiş oldu.

Reuters anketine katılan ekonomistler, perakende satışların eylülde yüzde 0.2 artmasını bekliyorlardı. "Değişim kaydetmediği" şeklinde açıklanan ağustos ayı perakende satışlarında revizyon yapılmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/euro-bolgesi-buyume-tahmini-dusurdu_137886.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!