Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avro Bölgesinde Riskler Devam Ediyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Kıdemli Analisti Sarah Carlson, Avrupa'da henüz kurumsal zafiyetleri parasal birlik içerisinde çözmeye yönelik yeterli sürdürülebilir çözümlerin yerleşmediğini kaydetti.

yapi.com.tr / AA
Avro Bölgesinde Riskler Devam Ediyor

p>Moody's'in 6. Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı'nda konuşan Sarah Carlson, Avro bölgesindeki krizin ciddi oranda rating değişikliklerine sebebiyet verdiğini, bu değişikliklerin de aslında kırılganlıkları yansıttığını belirtti. Avro bölgesinin bir arada kalmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Carlson, ''Avro bölgesinden Yunanistan'ın çıkışının 1'e 3 gibi bir oranda olduğunu tahmin ediyoruz. Eğer Yunanistan çıkarsa bu sadece Yunanistan ekonomisi için değil genel anlamda Avro bölgesinin ekonomisi için olumsuz olacaktır'' öngörüsünde bulundu.
     
Carlson, ''Avrupa'da henüz kurumsal zafiyetleri, parasal birlik içerisinde çözmeye yönelik yeterli sürüdürülebilir çözümler yerleşmiş değil. Programlar en mükemmel şekilde uygulansa da alınan tedbirlerin istenilen etkiyi göstermesi için yine zamana ihtiyaç olacak. Avrupa bölgesinde ekonomik açıdan zafiyetlerin devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl da durgunluğun devam edeceğini, piyasaların kırılganlığını koruyacağının düşünüyoruz'' dedi.
    
''Finlandiya dışında görünüm olumsuz''
    
Avrupa Merkez Bankası'nın önemli bir kurum olduğunu belirten Carlson, ''Avrupa Merkez Bankası, Avro bölgesine olan inancı attığı adımlarla gösterdi'' dedi. Avro bölgesindeki sorunların çevresel ülkeler gibi merkez Avrupa ülkelerini de yakından etkilediğini belirten Carlson, ''Risklerin devam etmesi sebebiyle, Avro bölgesinde Finlandiya'nın dışında çoğu ülkenin görünümü olumsuz. Zayıf durumdaki ülkelerin desteğe ihtiyaçları var. Diğer taraftan reformları yürütmeleri konusunda üzerinde baskı var. Aynı anda hem kemer sıkma hem de büyümeyi gerçekleştirmek çok zor'' dedi.

AB içinde son aylarda gündemde olan ortak bir bankalar birliğinin oluşturulmasına ilişkin Sarah Carlson, ''Avrupa Komisyonu'nun bankalar birliği önerisine göre, Avrupa Merkez Bankası'nın 6 bin banka üzerinde bir denetim yetkisi olması gerekiyor. Bunun uygulanmasında bir takım riskler olacaktır. Bankalar birliği bizce ülkelerin bankalarının zorlukların üstesinden gelmelerinde önemli bir yol olabilir. Ancak burada ülkelerin egemenliklerinin bir kısmını bir merkezi makama aktarmaları yönünde bir karar vermeleri gerekiyor'' dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/avro-bolgesinde-riskler-devam-ediyor_103034.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!