Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa'da Şirket Faaliyetlerinde Gerileme

Araştırma şirketi Markit, Avrupa’daki şirket faaliyetlerinin son üç yılın hemen hemen en düşük düzeyine gerilediğini açıkladı. Üretim ve hizmet sektöründeki satın alma yöneticileri ile yapılan yoklamaya dayandırılan araştırma sonucunda elde edilen endeksin, 35 ay gerileyerek Mayıs ayında 45,9’a düştüğü belirtildi.

yapi.com.tr
Avrupa'da Şirket Faaliyetlerinde Gerileme

Araştırma şirketi Markit, Avrupa’daki şirket faaliyetlerinin son üç yılın hemen hemen en düşük düzeyine gerilediğini açıkladı. Üretim ve hizmet sektöründeki satın alma yöneticileri ile yapılan yoklamaya dayandırılan araştırma sonucunda elde edilen endeksin, 35 ay gerileyerek Mayıs ayında 45,9’a düştüğü belirtildi. BBC Türkçe'nin haberine göre, bu verilerin açıklanması ardından euro da, dolar karşısında 22 ay gerileyerek, 1,2515 dolar seviyesine indi.

Avrupalı liderlerin Çarşamba günkü zirvede krizi nasıl ele alacakları konusunda uzlaşı sağlayamamaları da piyasalara güven vermedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, zor durumda olan ülkelerin düşük faiz oranları ile para toplayabilmelerine imkân sağlayacak Avrupa tahvilleri önerisini sundu. Ancak Almanya, Avrupa’da bütçe disiplini sağlanana kadar bu öneriye karşı çıkacağını belirtti.

Markit’in baş ekonomisti Chris Williamson, yapılan araştırmanın Avrupa’daki gerilemenin Mayıs ayında hızlandığına işaret ettiğini belirtti. Williamson, “Araştırma, ikinci çeyrekte tüm bölge çapında yüzde 0,5 düşüş kaydeden gayrı safi yurtiçi hasıla (GDP) ile uyumlu” dedi.

Markit’in araştırmasına göre, Fransız ve Alman fabrikalarındaki iş faaliyetleri, son üç yılın en düşük seviyesine indi.

ING Bankası’ndan Martin Van Vliet, “Mayıs ayı için PMI verileri çok kötü görünüyor. Euro bölgesi GDP verilerinin, ilk çeyrekteki durağanlığın ardından ikinci çeyrekte tezatlık yaratacağının uyarısını yapıyor” dedi.

Almanya’da Ifo araştırma şirketinin yayımladığı bir raporda da, Mayıs ayında Almanya’da ticaret alanındaki güven duygusunun düştüğü ortaya çıktı. Ifo, 7 bin yönetici ile yaptığı yoklamaya dayandırdığı raporunda, iş endeksinin Nisan’da kaydedilen 109,9'dan, 106,9’a düştüğünü ortaya koydu. Yatırımcılar, Alman ve İngiliz tahvillerini güvenceye almak istiyor. Tahvilllerin değeri artarken, İngiliz ve Alman hükümetlerinin 10 yıllık borçları için belirlenen faiz oranlarında da rekor düşüş kaydedildi.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupada-sirket-faaliyetlerinde-gerileme_91923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!