Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avukatın 'Elektrik Dağıtım Bedeli' Zaferi

Erzincan'da bir akaryakıt istasyonuna gelen elektrik faturasında yer alan 5 ödeme kalemini mahkeme, yasa dışı bularak iadesine hükmetti.

yapi.com.tr/AA
Avukatın 'Elektrik Dağıtım Bedeli' Zaferi

Erzincan Tüketici Mahkemesi, avukat Bahadır Pir'in ortağı olduğu akaryakıt istasyonuna gelen elektrik faturasında yer alan 5 kalem ödemenin yasa dışı olduğu iddiasıyla açtığı davada, bu bedellerin iadesi ile bundan sonraki faturalardan çıkarılmasına karar verdi.

Erzincan Barosu'na kayıtlı avukatlardan Pir'in, ortağı olduğu akaryakıt istasyonuna tahakkuk edilen elektrik faturasında, "dağıtım", "iletim", "kayıp", "PSH sayaç" ve "PHS" bedeli adı altındaki kalemlerin yasa dışı olduğu iddiasıyla Erzincan Tüketici Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı.

Mahkeme, 10 Mart tarihinde sonuçlandırdığı davada, söz konusu bedellerin yasal dayanağı olmadığına karar vererek, davaya konu faturadaki kesinti bedellerinin iadesine ve bundan sonraki faturalarda bu kalemlerin çıkarılmasına hükmetti.

'Tüketicilerin faydalanabileceği bir karar'

Avukat Pir, mahkeme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, mahkemenin yaklaşık 1 yıl süren yargılama sonucunda, gerekli araştırmalar ve bilirkişi raporları alınarak, iddiaya konu olan ödeme kalemlerini yasa dışı bularak iadesine ve bundan sonraki faturalarda yer almamasına karar verdiğini kaydetti.

Pir, "Tüketici mahkemesinin verdiği bu karar, tüm tüketicilerin faydalanacağı bir karar oldu. Bu kararın, vatandaşlara yol gösterici olacağı ve diğer davalar için emsal olacağı düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avukatin-elektrik-dagitim-bedeli-zaferi_143674.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!