Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ayasofya’da Beton Parçalarının Düştüğü Görüntüler Ortaya Çıktı

Camiye dönüştürülen bin 500 yıllık Ayasofya'nın kubbesinden beton parçalarının düştüğü görüntüler ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Ayasofya’da Beton Parçalarının Düştüğü Görüntüler Ortaya Çıktı

Müzeden camiye çevrilen Ayasofya’da çok tartışılacak bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Bin 500 yıllık Ayasofya’da tarihi kapıdan parçalar koparılıp yenildiği ve ziyaretçilerin duvarları kazıyıp poşetlere koyduğu iddiaları uzun süre tartışılmıştı. Şimdi de Ayasofya’nın kubbesinden beton parçalarının düştüğü açığa çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; 2022’nin Eylül ayına ait olduğu bildirilen güvenlik kamerası görüntülerinde, Ayasofya’nın kubbesinden iki ayrı parçanın ziyaretçilerin oturduğu alana düştüğü görülüyor. Ziyaretçilerin, parçaların düşmesi nedeniyle panik ve korkuyla uzaklaştığı anlaşılıyor. Yetkililer, “Kalabalığın yarattığı nemden dolayı çatıdan parçalar düşüyor ama önlem alınmıyor” iddialarını dile getirdi.

"Ayasofya’nın kubbesi çökebilir"
Görüntüleri değerlendiren Sanat Tarihi Derneği (STD) Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar ise Ayasofya’nın bir an evvel restore edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ayasofya restore edilmezse ilk depremde yıkılır. Ayasofya müzeyken, yani cami olamadan önce bir bilim kurulu vardı. Lağvedilen kurul son toplantısında, ‘Ayasofya artık bin 500 yaşında ve bir an önce restore edilmeze depremde zarar görür. Ayasofya’ya 25’er kişilik gruplar alınsın’ demişti. Ayasofya’da yüzlerce kişinin aynı anda nefes alıp vermesi bile tarihi yapının ömrünü kısaltıyor. Şimdi her gün binlerce kişi burada ve çok tehlikeli bu. Parçalar düşüyor ve bu da biliniyor. Acilen restore edilmezse kubbe insanların başına çökebilir."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayasofyada-beton-parcalarinin-dustugu-goruntuler-ortaya-cikti_200583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!