Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aydın, Zeytin Ağaçları için Kenetlendi

Toplam 154 bin hektar zeytinlik alanındaki 25 milyon ağacı ile zeytincilikte Türkiye’nin ilk sırasında yer alan Aydın’da siyasetçiler, baro, çevre örgütleri ve çiftçiler, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine izin veren yönetmeliğe karşı kenetlendi.

yapi.com.tr
Aydın, Zeytin Ağaçları için Kenetlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerine genelge ile izin verilmesi, Türkiye'nin en fazla zeytin ağacına ev sahipliği yapan Aydın'da gündemin ilk sırasına yerleşti.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; CHP Aydın Milletvekillerinin art arda yaptığı açıklamalardan sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilçe Belediye başkanlarının başlattığı “Zeytinime dokunma” kampanyaları paylaşım rekorları kırdı.

Aydın'da bulunan çevre ve doğa dernekleri, zeytinlik alanları tahribata açan yönetmeliğin iptal edilmesi için basın açıklaması ve eylem takvimi hazırladı. Son olarak Aydın Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu bir açıklama yaparak, yönetmeliğin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını açıkladı.

“Her yönüyle hukuka aykırı”
Baro'nun açıklamasında yönetmelik değişikliğinin iptali için hukuki her yolun deneneceği belirtilerek, “Maden yönetmeliğinde yapılan bu değişiklik maden (kömür) işletmelerinin yanında zeytinlik alanlarda jeotermal kuyu sondajı ve jeotermal santral kurulmasının önünü açmaktadır.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aydin-zeytin-agaclari-icin-kenetlendi_189558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!