Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aydında Köylüler Jeotermal Nöbetine Başladı

Aydın’ın Köşk ilçesinde kamulaştırma yapılan alanda jeotermal kaynak arama sondajı yapılmasına karşı köylüler nöbette. Köylüler “‘Yaptım oldu’ anlayışına karşıyız, toprağımızı koruyacağız.” diyor.

yapi.com.tr
Aydında Köylüler Jeotermal Nöbetine Başladı

Aydın’da jeotermal enerji projelerine her geçen gün yenisi ekleniyor. Şimdi de Köşk ilçesinin Mezeköy ve Uzundere köylerinde nisan ayında acele kamulaştırma yapılması sonrası, jeotermal kaynak arama sondajı çalışması için harekete geçildi. Mezeköy’ün evlerine 200 metre uzaklıkta açılmak istenen JES kuyusu için şirket kurban keserek faaliyete başlayacağını duyurdu. Bunun üzerine köylüler, şirketin iş makinelerini alana sokmayarak nöbete başladı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; nöbet tutan köylülerden biri, “Bölgemiz zeytin bölgesi ve bölgede yaşam var. Burada bu faaliyeti istemiyoruz. ‘Yaptım oldu’ oldu mantığına karşıyız.” dedi.

Bir diğer yurttaş ise “Aydın Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) çalışanları, köylerimize gelerek, ‘biz valilik kanalıyla geliyoruz, siz devlete karşı çıkıyorsunuz’ diye bizlere gözdağı veriyor. Biz dava sonuçlanıncaya kadar topraklarımızda JES kuyusu açılmasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Aydın Çevre ve Kültür Derneği (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili de “Aydın’da JES’lerin verdiği tahribatlar Aydınlıları ve üretici köylüleri bezdirdi. Bugün Kızılcaköy’den, Beyköy’den, Kuyucular’dan, Aydın’nın diğer direnişlerinden öğrendiklerimizi Mezeköy ve Uzundere köylerine aktarma zamanıdır. Bugün Mezeköy ve Uzundere köylerinde direniş zamanıdır.” dedi.

SOL Parti Aydın İl Örgütü’nün Tarım ve Ekoloji Meclisi ise köylülere ziyarette bulundu. Meclis tarafından yapılan açıklamada, köylülerin haklı ve meşru mücadelelerinin yanında oldukları belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aydinda-koyluler-jeotermal-nobetine-basladi_191720.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!