Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Danıştay, Jeotermale İzin Vermedi

Tarım arazilerini ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle, Manisa 2. İdare Mahkemesi’nin Alaşehir ilçesindeki 5 jeotermal santrali inşası için verdiği ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararını Danıştay 6. Dairesi de onayladı.

yapi.com.tr
Danıştay, Jeotermale İzin Vermedi

Türkiye'de birçok ilde olduğu gibi tarım arazilerini olumsuz yönde etkiyen JES'lerin durdurulması konusunda çiftçinin başlattığı mücadelelerden, çiftçiler lehine sonuçlar gelmeye devam ediyor. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde açılması planlanan 5 jeotermal santrali için Manisa 2. İdare Mahkemesinin verdiği  ‘Yürütmenin durdurulması' kararını Danıştay 6. Dairesi de onayladı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; Manisa Alaşehir Ziraat Odası, 2 yıl önce ilçedeki Türkmen, Baklacı, Akkeçili, Selce, Tepeköy, Ilgın ve Işıklar olmak üzere toplam 7 mahallede yapılması planlanan 5 adet Jeotermal Santrali için Manisa Valiliği tarafından verilen ‘ÇED Gerekli Değildir' raporunun iptali konusunda Manisa 2. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Özmen Holding tarafından yapılması planlanan 5 JES için açılan davada Manisa 2. İdare Mahkemesi, santrallerin çevreyi olumsuz yönde etkileyeceği ve hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle Manisa Valiliği'nin verdiği ‘ÇED Gerekli Değildir' kararını 7 Haziran 2022 tarihinde iptal etmişti. Yerel mahkemenin verdiği karara itiraz eden Özmen Holding temyize giderek konuyu Danıştay'a taşıdı.

Danıştay 6. Dairesi, yaklaşık 6 ay boyunca süren davanın ardından 22 Aralık 2022 tarihinde yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı. Danıştay'ın 5 JES'in yapılmasının önüne geçen karar, Alaşehir Ziraat Odası'nın eline 2023 yılı Şubat ayında ulaştı.

Danıştay'ın verdiği kararın ilçedeki üreteciler tarafından büyük bir sevinç ile karşılandığını dile getiren Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, odanın JES ile ilgili mücadelesinin devam edeceğini dile getirdi.

Türk açıklamasında ilçelerinde üç mahallede daha yapılması düşünülen JES'in durdurulması konusunda hukuksal mücadelelerini sürdürdüklerini ve açtıkları davayı kazanacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/danistay-jeotermale-izin-vermedi_194745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!