Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Aydın’ın JES Çilesi Bitmiyor

Aydın’da jeotermal kaynak aramak için yapılan sondajlar, tarım alanlarını yok ediyor. Son olarak Maren Maraş Elektrik, JES başvurusuyla ilgili ÇED süreci başlattığını duyurdu.

yapi.com.tr
Aydın’ın JES Çilesi Bitmiyor (Fotoğraf: AA)

Aydın’da jeotermal elektrik santralleri (JES) için yapılan kaynak arama çalışmaları tarım arazilerinin sonunu getiriyor. Uzmanların tüm uyarılarına karşın il genelinde temiz enerji adı altında şirketlerin projeleri sürüyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Kipaş Holding’e ait Maren Maraş Elektrik, Germencik ilçesi Çamköy Mahallesi’nde jeotermik kaynak aramak için sondaj yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iki farklı parselde yapmak istediği projeyle birlikte başvuran şirket onay alırsa tarım arazilerinden oluşan iki farklı alanda sondaja başlayacak.

Daha önce Köşk ilçesindeki Mezeköy Mahallesi sakinlerinin JES’lere karşı direnişi gündeme gelmişti. 2022’de çadırlı başlayan nöbet direnişi, açılan davalar sonucunda kazanılmıştı. Danıştay kararları onamış, şirket alandan çekilmişti. Ancak şirketin çalışma yaptığı alanda kestiği ağaçlar için bölge sakinleri “eski haline dönmesinin imkânı olmadığını” kaydetmişti.

Son dört yıl içerisinde Bozdoğan, Didim, Germencik, Köşk ve Kuyucak ilçelerinde 17 adet sondaja dayalı JES projeleri için adım atıldı. Bölgede Ocak 2020’den bu yana dokuz projeye bakanlık tarafından “ÇED gerekli değildir”, sekiz projeye “ÇED olumlu” kararı verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aydinin-jes-cilesi-bitmiyor_205130.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!