Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Aydınlık Bir Gelecek İçin”

VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın ile sürdürülebilirlik ve yeni sosyal sorumluluk projesi “Aydınlık Bir Gelecek İçin”i konuştuk.

yapi.com.tr
“Aydınlık Bir Gelecek İçin”

Sürdürülebilirliğe bakış açınızdan bahsedebilir misiniz?

Sanayi devrimini izleyen yüzyılda, kaynaklarımızı büyük bir vurdumduymazlıkla ve gelecek kuşakların ihtiyaçlarını hiçe sayarak tüketen bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum. Bugün o dönemin sona erdiğini söylemek mümkün olmasa da ‘gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmaya’ dair bilincin her geçen gün arttığını söylemek mümkün ve bu, gelecek adına umut veriyor. Gerçek o ki; günümüzde ve gelecekte üzerinde yaşayabileceğimizi bildiğimiz tek bir dünyamız var. Biz insanlar elbirliği ile biricik dünyamızın insan ve doğa arasında kurduğu dengeli bağı korumak zorundayız.


Yakın bir zamanda sürdürülebilirlik yaklaşımınızı destekleyen önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattınız, bize bu konuda bilgi verebilir misiniz?

VİKO olarak, sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak tanımladığımız için tasarımdan, ürünü gerçekleştirmeye, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden, tesis işletmesine kadar tüm süreçlerde hepimiz sorumluyuz anlayışı ile sürdürülebilirliğe uygun davranmak ilkemizdir. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ise hepimizin ortak sorumluluğu; çünkü doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, enerji için yüksek bedeller ödüyoruz. “Enerji Verimliliği” gerek ülkemiz ve gerekse tüm dünya için her geçen gün önem kazanan, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için alınacak sorumlulukların da önceliğini belirleyen bir kavram. Bütün bu nedenler ile enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında “Hepimiz Sorumluyuz” anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek, sorumlu davranmak zorundayız. VİKO olarak, Sürdürülebilir, Aydınlık Bir Gelecek İçin bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bunun için, yeni nesil ürünler ve teknolojiler sunarak enerjide tasarruf kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla ürünler geliştirirken, enerji verimliliği alanında çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini de yürütüyoruz. Enerji Verimliliği konusundaki bilincin daha ilköğretim çağından başlaması ise kalıcı davranış ve sorumluluklar kazandırma konusunda önceliği oluşturmaktadır. Bu bakış açısı ile oluşturulan “Aydınlık Bir Gelecek İçin” Projesi, ilk ve ortaokullarda enerjinin etkin kullanılması, öğrencilerde enerji verimliliği konusunda bilinç kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nisan 2012 tarihinde imzaladığımız protokol kapsamında bir uygulamaya başlanmıştır. Projenin her yıl okullarda uygulanarak enerji verimliliği konusundaki sorumluluğun yerleşik bir bilinç haline gelmesi ile önümüzdeki süreçte İstanbul’daki ilk ve ortaokulların Enerji Tüketiminde yüzde 20’lik bir azalma gerçekleşmesine katkıda bulunmuş olmayı amaçlıyoruz. Bu projenin önemli bir sürecini de VİKO Çocuk Tiyatrosu üstlenmiş durumda. VİKO Çocuk Tiyatrosu tarafından sergilenen ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin’ adlı oyun ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor. Tiyatro Oyunu, enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularını içeriyor. Eğlendirirken öğretmeyi amaçlayan tiyatro oyunu ile çocukların hem eğlenmesi, hem de enerji verimliliği konusunda sorumluluklarının farkına varması hedefleniyor. VİKO Çocuk Tiyatrosu, 2012 Nisan ayından bu yana 140 okulda yaklaşık 90.000 öğrenci ile ücretsiz olarak buluştu.





http://www.yapi.com.tr/haberler/aydinlik-bir-gelecek-icin_107224.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!