Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Babacan: Büyüme Bu Yıl Yüzde 3 Olur

Babacan, AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatlerinde bir aşırılık bulunmadığını ve ekonomik dengelere zarar vermeyeceğini belirtti.

yapı.com.tr
Babacan: Büyüme Bu Yıl Yüzde 3 Olur

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, bu yıl yüzde 3'lük büyümenin rahatlıkla gerçekleşebileceğini söyleyerek, AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatlerinde bir aşırılık bulunmadığını ve ekonomik dengelere zarar vermeyeceğini belirtti. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, AK Parti'den Ankara Milletvekili adayı olan Babacan, Habertürk/BloombergHT ortak yayınında AK Parti'nin geçtiğimiz pazar günü açıklanan seçim vaatleri ve ekonomi politikalarına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Seçim beyannamesinin hazırlanmasında da görev alan Babacan, şunları kaydetti: "Gelecek sene bütçede harcamalar 550 milyar TL civarında olabilir, paketin maliyeti 20 milyar TL olduğu için kaynak sorunu olmaz. Vaatlerimiz rahatlıkla yönetilebilir ve ekonomik dengelere zarar vermeyecek boyutta, aşırılık yok."


Büyüme ile ilgili beklentilerini de açıklayan Babacan, "Bu yıl yüzde 3'lük büyüme rahat gerçekleşecek gibi görünüyor. Büyüme beklentisi arttıkça kaynak konusuna daha rahat bakabiliyoruz" dedi.

Babacan, açıkladıkları vaatlerin 2016 GSYH'sına yükünün yüzde 1 civarında olduğunu da ifade ederek, muhalefetin 7 Haziran seçiminde asgari ücretle ilgili vaatleri ile ilgili iş dünyasında sessizliğin hakim olduğunu kaydeden Babacan, "Bunun üzerine biz de araştırdık. Kendi içimizde yaptığımız değerlendirmelerle böyle bir asgari ücretin etkisinin sınırlı olacağını, yönetilebilir olabileceğini gördük" dedi.

Türkiye'nin cari açığının olduğunu ancak sermaye girişlerinin halen sürdüğünü kaydeden Babacan, "1 Kasım sonrası ortaya çıkabilecek istikrarlı tablo faize ve kura olumlu yansır" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/babacan-buyume-bu-yil-yuzde-3-olur_135356.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!