Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ekonomi Bakanı Zeybekci İhracat Verilerini Değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Zeybemie emat prion ca impedrite kci, “Bu yıl ihracat 158.5 milyar doların altında kalır ancak azalış yüzde 10'dan çok daha düşük olur” dedi.

yapı.com.tr/AA
Ekonomi Bakanı Zeybekci İhracat Verilerini Değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den ihracat açıklaması geldi. İran, Sanayi, Ticaret ve Maden Bakanı Muhammedreza Nemetzade ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, bu yıl ihracatın 158.5 milyar doların altında kalacağını ancak azalışın yüzde 10'dan çok daha düşük olacağını söyledi.

Zeybekci “İhracatta Eylül'deki düşüşte bayram nedeniyle ortaya çıkan 3 iş gününün kaybedilmesi etkili oldu” şeklinde konuştu.

Zeybekci, Türkiye İharacatçılar Meclisinin (TİM) eylül ayına ilişkin açıkladığı dış ticaret verilerine ve ihracattaki düşüşe ilişkin bir soru üzerine, eylül ayı içerisinde Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği 3 iş gününün kaybedilmesinin dış ticaret rakamlarına yansıdığını söyledi.

Bu iş günü kayıplarının yaşanmaması durumunda eylül ihracatında yüzde 8 civarında bir düşüş beklediklerini dile getiren Zeybekci, geçen seneden kaynaklanan dolar/avro paritesinin negatif baz etkisinin ortadan kalkmasıyla Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı rakamlar itibarıyla daha olumlu geleceğini düşündüklerini ifade etti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/ekonomi-bakani-zeybekci-ihracat-verilerini-degerlendirdi_135270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!