Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Babaçay'da Konteyner Köy Kuruluyor

Sinop’ta yaşanan sel afetinde 15 kayıp veren ve 40 evin yıkıldığı Babaçay köyünde konteyner köy kuruluyor.

yapi.com.tr
Babaçay'da Konteyner Köy Kuruluyor

Sinop’un Babaçay köyünde konteyner köy kurulacak alanda çalışmalar birkaç gün öncesinden başladı. Bugün konteynerlerin yerleştirilme aşamasına geçildi. Köyün yakınında bir bölge iş makineleri ile düzleştirildi.

İHA’da yer alan habere göre; çakıl dökülerek alan kullanıma hazırlandı. Konteynerlerin yerleştirileceği yerlerin işaretlenmesinin ardından konteynerler gönderilmeye başlandı.

Babaçay köyündeki çalışmalara AFAD, UMKE, Devlet Su İşleri, Karayolları, Devlet Su İşleri, Karayolları ve çeşitli belediyelerden ekipler katılıyor.

Çayın taşıdığı hafriyatın kaldırılması çalışmaları devam ederken, hasarlı binalarda yıkıma hazırlanıyor. Bir yandan da AFAD tarafından gönderilen konteynerler yerleştiriliyor.

Kurulacak konteyner köyün kanalizasyon sistemleri ve elektrik bağlantısını sağlanması için bir çalışma devam ediyor. Konteynerler içinde battaniyesinden, yorganına, ısıtma sistemine kadar vatandaşın girdiğinde hiçbir ihtiyacı olmayacağı şekilde kullanıma sunulacak.

Babaçay köyü Muhtarı Şevki Kaya, “Köydeki çalışmalar çok iyi durumda. Öyle bir yardım geldi ki Bursa'dan geliyorlar, Kayseri'den geliyorlar, Samsun'dan geliyorlar, Trabzon'dan geliyorlar yani her yerden geliyorlar. Allah razı olsun devletimizden. Bu konteynerler gelmeye başladı. 3-4 tanesini kurdular. İlk etapta 20 küsur tane dediler ama bizim buraya 50 tane bile zor yetişir. Ama yapıyorlar. Onlar da gelecektir. Ne kadar konteyner de olsa durumumuz çok kötü.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/babacayda-konteyner-koy-kuruluyor_186655.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!