Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bademli'deki 5 Katlı Otel İnşaatına Yargı Dur Dedi

Gökçeada'nın balkonu tabir edilen Bademli'de yükselen 5 katlı otel inşaatı mahkemeye takıldı. Otelle ilgili her iki davada da mahkeme itirazları haklı buldu. Gözler yıkım için belediyede.

yapi.com.tr
Bademli'deki 5 Katlı Otel İnşaatına Yargı Dur Dedi

Yargı, Gökçeada'nın Bademli Köyü'nde kentsel sit alanı içinde kalan köy terasında geçen yıl başlayan otel inşaatına dur dedi. Edirne Bölge İdare Mahkemesi, biri otelin yapıldığı parselin sit alanı dışına çıkarılması, diğeri de yapı ruhsatının iptaliyle ilgili her iki davada da Gökçeadalılar Derneği'ni haklı bularak yürütmeyi durdurma kararları aldı. Radikal Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre, belediye tarafından verilen yapı ruhsatının durdurulmasını isteyen mahkeme, otelin yapıldığı parselin de kentsel sit alanı içinde kaldığına hükmetti.

Otel inşaatının yapıldığı arazi, belediye tarafından yapılan 1/10 binlik planlarda sit alanı dışına çıkarılmıştı. Oysa 1/25 binlik planlarda arazi kentsel sit alanı içinde kalıyordu. Belediye, Çanakkale Koruma Kurulu’nun 2004’teki kararını göstererek buranın sitten çıktığını ileri sürdü. Mahkeme ise arazinin kentsel sit alanı içinde kaldığı hükmüne vardı.

Tapuda kayıdı: Dam

Tapuda ‘dam’ olarak kayıtlı olan parsele 1/25 bin ölçekli plana göre maksimum 7 metre yükseklikte 2 kata izin verilecekken, inşaatta yüksekliğin 18.90 metre/5 kata çıkarıldığı da tespit edildi. Geçerli olan üst ölçekli plan varken mevzi imar planı yapılmasının imar mevzuatına uygun olmadığı, 7 metrelik maksimum yükseklik kuralının ihlal edildiğini tespit eden mahkeme, bilirkişi raporuna dayanarak, ‘yapı ruhsatının hukuka uygun olmadığı’ kararına vardı. Ancak inşaatın durdurulması yönünde mahkemenin bir yetkisi olmadığına dikkat çekerek yıkımın belediyenin görevi olduğunun altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bademlideki-5-katli-otel-insaatina-yargi-dur-dedi_103623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!