Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bahçeşehir’in Ortasına Yapılan Geri Dönüşüm Tesisi Mahkemelik Oldu

Başakşehir Belediyesi’nin Bahçeşehir’de yapımına başladığı ve çevre halkının tepkisine neden olan geri dönüşüm tesisi protesto edildi.

yapi.com.tr
Bahçeşehir’in Ortasına Yapılan Geri Dönüşüm Tesisi Mahkemelik Oldu

Başakşehir'in Bahçeşehir bölgesinde yerleşim alanlarının tam ortasına AKP'li ilçe belediyesi tarafından yapımına başlanan geri dönüşüm tesisi kamuoyunun tepkisini çekti. Tepkilere neden olan tesis, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı tarafından da protesto edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır yaptığı açıklamada “Hiç kimse kendi evinin tam da ortasına çöp dökülmesine tahammül edemez. Bugün burada yapılmak istenen şey tam da Bahçeşehir'li komşularımızın evinin ortasına çöp dökülmesi ile eşdeğer niteliktedir.” dedi.

Başakşehir sınırları içerisinde kent yoğunluğu olmayan bir çok arazi dururken bu yapının tam da Bahçeşehir’in göbeğine yapılmasına tepki gösteren Bakır, bu tesisin yapım işleminin hukuksuzluğuna karşı mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

Bakır, “İdare Mahkemesi’nin 2021/2105 esas sayılı davası ile yürütmeyi durdurma talepli davamızı açtık. Umut ediyoruz ki yakın zamanda yürütmeyi durdurma kararı verilir. Çünkü bizim Bahçeşehirli komşularımızın burada böyle bir tesise tahammülü yok.” dedi.

“Yurttaşların bahçesine çöp dökemezsiniz”
Arazinin durumu hakkında da bilgi veren Bakır, arazinin belediyeye yeşil alan olarak korunması şartıyla bağışlandığını söyledi.  Arazide 12-13 hissedar bulunduğuna da dikkat çeken Bakır “Bu alan diğer hissedarların rızası alınmadan yapılmıştır. Buraya bir geri dönüşüm tesisi yapmayı düşünüyorsanız; kamuoyu yoklaması yaparsınız. Ya da bunu mecliste tartışırsınız. Bu bölgede yaşayan insanların düşüncesini alırsınız. Yurttaşların evinin tam da ortasına, bahçesine çöp dökemezsiniz.” diye konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'na seslenen Bakır, “Bizler geri dönüşüme karşı değiliz. Elbette geri dönüşümle çevre kirliliğine yol açmamak adına bu gibi tesislerin ihtiyaç duyulduğu noktada yapılması gerekli. Lakin bunu kentin ortasında çevre kirliliği yaratacak şekilde yapamazsınız, yapmamalısınız. Bu bakımdan da yapılan tesisin şehrin göbeğinden kaldırılması elzemdir.” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcesehirin-ortasina-yapilan-geri-donusum-tesisi-mahkemelik-oldu_187985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!