Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Manisa'da Katı Atık Tesisi İstenmiyor

Manisa’nın Salihli ilçesi Caferbey köyünde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mera alanına katı atık depolama tesisi yapılması için iş makinelerin köye giriş yapması sonrası köylüler direnişe geçti.

yapi.com.tr
Manisa'da Katı Atık Tesisi İstenmiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Salihli’nin Caferbey Köyü’ne 200 metre mesafede mera alanına kurmayı planladığı katı atık depolama tesisi, köylülerin tepkisine neden oldu. Proje kapsamında köye giriş yapan iş makinalarına köylüler izin vermeyerek mera alanı önünde nöbete geçtiler. Bölgeye çok sayıda jandarma ekibi gelirken, köylülerin tepkileri sonrası iş makineleri geri çekilmek zorunda kaldı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; köylülerin nöbeti sürerken; Salihli Çevre Derneği olmak üzere birçok çevre derneği ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri köylülere destek verdi.

Köylülerden Tugay Akçıl, projenin bölgeye zarar vereceği için istemediklerini belirterek, “Proje köyümüze çok yakın bir alan. Aynı zaman mera alanı. Benim bu projenin yapılacak yerin hemen yanında alanım var. Tesisin yapımı için daha uygun yerler varken, mera arazinin tercih edilmesini de anlamış değiliz. Böyle projelerde bölge halkına sormak zorundalar. Biz bu tesisi istemiyoruz. Bu tesisin yapılmasından vazgeçilene kadar direnişimiz devam edecek.” diye konuştu.

Savaş Işık da, “Bizim köyümüzde hayvancılık yapılıyor. Mera alanımız giderse biz ne yapacağız. Proje alanı köyümüze 200 metre mesafede yer alıyor. Bizim, hayvanlarımızın sağlığı için çok tehlikeli. Bunların hiçbiri düşünülmüyor. Bizim görüşümüz alınmadan bir anda projeye başlıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu köy bizim. Köyümüzü koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege Değerli ise tesisin yapım aşaması öncesinde Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılması gerektiğini ancak böyle bir sürecin uygulanmadığını belirterek, “Biz konu hakkında davamızı açtık. Burada hukukun işlemesi gerekiyor. Şu anda yapılan her şey hukuksuzudur.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/manisada-kati-atik-tesisi-istenmiyor_187790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!