Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Eroğlu: 2019’a Kadar 1200 Tesisi Tamamlayacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Batı Karadeniz Gelişim Projesi kapsamında 2019 yılı sonuna kadar bin 200 tesisi tamamlayacağız" dedi.

yapı.com.tr
Bakan Eroğlu: 2019’a Kadar 1200 Tesisi Tamamlayacağız

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’yı makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sinop’a ve Karadeniz’e yapılan yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. DHA'nın haberien göre, Bakan Eroğlu, Batı Karadeniz Gelişim Projesi kapsamında 2019 yılı sonuna kadar 1200 tesisi tamamlayacaklarını ifade ederek, "Bugün temel atacağımız tesisler var. Saraydüzü Barajı’nın sulamasını bitireceğiz, gerze’ye su vereceğiz. Sinop-Boyabat Ilık Su Barajı’nın temelini atacağız. Açılışı yapılacak olan 2 tesisimiz var. Bunların çalışmasını bitirdik. Gelir getirici köy kredisi vereceğiz ve ağaçlandırma çalışmaları yapacağız" dedi.

Eroğlu; şunları söyledi: "Ayrıca fenni arıcılık, güneş enerjisi, besi koyunculuğu olmak üzere destek vereceğiz. Erfelek’e bağlı Veysel Mahallesi’nde Ceviz Ormanı oluşturacağız. Buraya gelirken heybemiz dolu geldik. Sinop’a 29 müjde ile geldik. Bu müjdelerin tutarı 140 milyon liradır. DSİ’nin 19 müjdesinde, baraj sulaması, baraj içme suyu maksatlı tesisi, içme suyu ıslahı ve 15 dere ıslahı var. Türkeli ilçesi ve çevresine içme suyu vereceğiz. Gerze içme suyu ıslahı yapacağız. Orman teşkilatımız köylünün istediği 10 tane köprüyü yapacak. Batı Karadeniz Gelişim Projesi kapsamında Sinop ilimizde dahil olmak üzere 2019 yılı sonuna kadar 1200 tesisi tamamlayacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-eroglu-2019a-kadar-1200-tesisi-tamamlayacagiz_145349.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!