Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Eroğlu: "2B Arazileri Sanıldığı Kadar Büyük Bir Alan Değil"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerinin sanıldığı gibi çok büyük bir alan olmadığını ifade ederek, ''Kıymetli alanlar var. Biz sadece geçen yıl 501 bin hektar yani bu alanların iki katından fazla yeri ağaçlandırdık, ormana kazandırdık'' dedi.

yapi.com.tr
Bakan Eroğlu: "2B Arazileri Sanıldığı Kadar Büyük Bir Alan Değil"

BR>    
''BELEDİYELER CİDDİ ADIM ATMALI''
    
Tıbbi atık depolama tesisleriyle ilgili yakın zamanda mevzuata uymayan AK Partili 4-5 belediyeye çok yüklü cezalar kestiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, yaptırımlar konusunda taviz vermediklerini söyledi.
    
Gayret gösterenlere de yardımcı olmaya çalıştıklarını bildiren Veysel Eroğlu, ''İyi niyetle belli bir yol alanların önünü kesmek doğru değil ama hiçbir şey yapmıyor, oturuyor. Gidiyor, festival düzenliyor. Kusura bakma sen festivalden önce altyapını hazırlayacaksın. Onun için ben hiçbir festivale gitmiyorum. Hatta atık su arıtma tesisi ihale bedelinin yüzde 10'nu belediyelere biz hibe edelim dedik. Bizim böyle bir bütçemiz yok, gerekirse başka kaynaklardan aktaralım verelim dedik. Artık belediyelerin de bu konuda ciddi adım atması lazım'' görüşlerini ifade etti.
    
''ÇEVREYLE UYUMLU MADENCİLİĞE EVET''
    
Madencilik konusundaki düzenlemeler doğrultusunda artık her önüne gelenin madencilik yapamayacağını dile getiren Eroğlu, Turgutlu'daki maden ocağından örnek verdi.
    
Eroğlu, Turgutlu'daki tesis için Kanada'daki işletmelerden bir gömlek üstün olacak şekilde şartlar öne sürdüklerini ve bu doğrultuda, hiçbir şekilde hava, su kirlenmesi olmayacağını, maden arama işinin sonlanmasının ardından alanın ağaçlandırılarak teslim edileceğini söyledi.
    
''Biz madenciliğe karşı değiliz, karşı olduğumuz vahşi madencilik'' diyen Eroğlu, şöyle konuştu:
    
''Madeni işletsin, altınını alsın, ıslah etsin, bize aynen ağaçlarımızı teslim etsin. Zaten ağaçlandırma, kira parasını alıyoruz. Sıkı bir denetim var. Ben madenciliğe karşı değilim elbette bu servet çıkarılacak. Dünyanın her yerinde çıkarılıyor. Çevreyle uyumlu madenciliğe evet diyoruz. Bu konuda basın mensuplarımızın hassas olması lazım. Bazı durumlarda yurtdışından bu işi manipüle edenler var. Altına karşı büyük bir tepki var. Bazı ülkeler özel olarak Türkiye'de altın çıkmasını istemiyorlar. Siyanür sadece orada mı kullanılıyor? Sanayide her tarafta var. Siyanürün de arıtılması son derece basit.
    
Uşak'taki sistem fevkalade iyi çalışıyor. Altın üretiliyor ülkeye bir katma değer sağlanıyor. Bunlar karşı çıktılar dava açıldı sürüncemede kaldı. Biz izin veriyoruz. Gayet çevreci diyoruz fakat birileri gidiyor. Bağırıyor, bazı insanların elbisesini çıkarttırıyor, yırtıyor. Aynı adamları ben başka yerlerde de görüyorum. İşleri bu. Bu konuda milli menfaatlerimizi kesinlikle korumamız lazım.''
    
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ 1 GÜN ÖNCEDEN KUTLANACAK
    
Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre gününü 4 Haziranda kutlayacaklarını belirterek, ''5 Haziranda sınavlar var. 5-6 Haziranda gürültü yapılmaması şeklinde talimat verdik, çok sıkı denetliyoruz. O bakımdan kutlamaları 4 Hazirana aldık'' dedi.
    
Bu sene kutlamaları Konya'da yapacaklarını anlatan Bakan Eroğlu, kutlamalar kapsamında 5 atık su biyolojik arıtma tesisinin, 5 katı atık bertaraf tesisinin açılışını yapacaklarını söyledi.
    
Konya'nın yıllarca çok ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin özlemini çektiğini ifade eden Veysel Eroğlu, ''Bakanlık olarak biz bir miktar destek verdik. Konya Büyükşehir Belediyesi de bunu tamamladı, işletmeye aldı. Tuz Gölü artık kirlenmeyecek. Çıkan atık su arıtılarak sulamada kullanılacak. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacağız'' diye konuştu.
    
Bakan Eroğlu, 80-100 civarında çöp kamyonunu Konya bölgesindeki ilçelere, belediyelere dağıtacaklarını, Katı Atık Birliğine üye olan belediyelere parti ayrımı yapmaksızın bu kamyonları vereceklerini de belirterek, ''Nüfusu 25-30 bin olan ilçelere 15, nüfusu bunun altında olanlara da 7 tonluk çöp kamyonu verilecek. Bunlar kutlamalara katılacak Sayın Başbakanımızın hediyesi olacak'' şeklinde konuştu.
    
Eroğlu, kutlamalar kapsamında çeşitli kurumlara da ödüller dağıtılacağını duyurdu.
    
Bartın ve Sinop'a termik santral kurulması tartışmalarına da değinen Bakan Eroğlu, bu illerin incelendiğini kaydederek, ''Bütün kurumların görüşü alınıyor. Buna bir kişi karar vermiyor. Kurumların tamamından uygun görüş gelmezse biz müsaade etmiyoruz'' dedi. (AA)

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-eroglu-2b-arazileri-sanildigi-kadar-buyuk-bir-alan-degil_79837.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!