Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Şener: Mortgage, Yıl Sonunda Faaliyette Olacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2006 yılının sonunda mortgage yasasının faaliyette olacağını söyledi.

Dünya Gazetesi
Bakan Şener: Mortgage, Yıl Sonunda Faaliyette Olacak

evlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2006 yılının sonunda mortgage yasasının faaliyette olacağını söyledi. Bir dizi programlara katılmak için Nevşehir'e gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i, Valilik binası önünde TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve Osman Seyfi, Vali Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver karşıladı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şener, hükümetin Genelkurmay Başkanı'nın atamasıyla ilgili yapılması gerekeni yaptığını belirtti. Bakan Şener, "1991'den beri meclisteyim. Siyasette olmanın bir özelliği var. Devletin ve ülkenin üst düzey kurumları arasında olup biteni sürekli izlersiniz ve buna göre daha genel düşünce alışkanlığı elde edersiniz. Siyaset aynı zamanda evrensel düşünme imkanı da sunar. Çoğu zaman görünenler başka, yorumlanan başka olur. Bununla ilgili rastgele yorumlar, fısıltılar kamuoyuna yayılmaya çalışılıyor. Hükümet, bence bu konuda atamayla ilgili olarak yapılması gerekeni yaptı" dedi.

Elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya Bakan Şener, "Bir şey yapılmışsa açıklanır. Açıklanmamışsa yapılmamış demektir. Bununla ilgili olarak, Enerji Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Bizde Ankara'da bir zirve gerçekleştirdik. Enerji sektörü önemli bir sektör ve dünya son yıllarda enerjiye yoğunlaştı. 1979-1980'li yıllarda dünyada petrol sorunu çıkmış ve o yıllarda Türkiye'de petrol bulunamaz hale gelmişti. Petrolün varili ise 33 dolardı. Şimdi ise petrolün varili 70 doları aşmış vaziyette. Böyle bir dönemde Türkiye, enerji politikasını riayetle yürütmekte. AK Parti iktidara geldikten sonra, bırakın elektrik fiyatlarına zam yapmayı, sanayide indirim bile yaptık. Bu konunun böyle yorumlanmasını istiyorum" diye konuştu.

Mortgage yasasıyla ilgili olarak da Bakan Şener, "Mortgage yasasıyla ilgili uzun süredir çalışma içerisindeyiz ve kanun tasarısı hazırlandı, Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek meclise gönderildi. Meclis Genel Kurul gündemine alındı. Fakat meclis tatile girdiği için görüşülmedi. Meclis açılır açılmaz, gündeme alınıp yürürlüğe girecek ve Türkiye'de Eylül-Ekim aylarından sonra 2006 yılının sonunda mortgage yasası faaliyette olacak" açıklamasında bulundu.

Sözlerinin sonunda, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerden duyduğu endişesi de dile getiren Bakan Şener, Türkiye'nin bölgede bir an önce ateşkesin sağlaması için elinden geleni yaptığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-sener-mortgage-yil-sonunda-faaliyette-olacak_47380.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!