Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakandan Zirveye Gelmeyen Belediye Başkanlarına Sitem

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) düzenlediği "İzmir Turizmi Acil Zirvesi"ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmcilerin kendisine somut projeler ile gelmelerini isterken, toplantıya katılmayan ilçe belediye başkanları ile İzmir'deki turizm planlarını durduran meslek kuruluşlarına sitemde bulundu.

Yeni Asır Gazetesi
Bakandan Zirveye Gelmeyen Belediye Başkanlarına Sitem

br />
İlçe belediye başkanları: Bizler davet edilmedik

Bakan Ertuğrul Günay'ın sitem ettiği turistik ilçe belediye başkanları, şunları söyledi:

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu: Daha önceden verilen randevularım nedeniyle katılamadım. Ama vekilim ve meclis üyemiz Ekrem Oran oradaydı.
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür: Resmi veya gayriresmi bir davet almadık. Daha önceden İzmir Ticaret Odası'ndan görüşlerimizi bildirmemiz istendi, ancak bunun bir yararı olacağını düşünmediğimiz için göndermedik.
Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa: Belediyeye herhangi bir davet gelmedi.
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur: Kültür ve Turizm Bakanı sorunlarımızla yakından ilgileniyor. Ama bu zirve için bir davet almadık.
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün: Davet gelmedi ki. Gelseydi seve seve giderdik. Bu konuyla ilgili İTO Başkanı'na verdiği beyanattan dolayı önemli olduğunu konuştuk. Özdere'nin önemine dikkat çektim. İTO Başkanı'ndan Bakana bu konuyu iletmesini rica ettim.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ: Davetiye gelmedi. Gelseydi değerlendirirdim.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç: Davetiye gelmediği için katılamadık. Aksi takdirde katılırdık.
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: Davetiye geldiğinde yoğunluktan dolayı çok iyi inceleyemedim sanırım. Sabahtan beri de çok yoğun programım vardı. O nedenle bu toplantıya katılamadım.
İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen: Ne İnciraltı ne de Çeşme'deki turizm planları ile ilgili dava açtık. Baro olarak bir davamız yok. Zaten şamaroğlanına döndük. Vatan sağolsun.

Demirtaş: Hedef yüzde 10

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı konuşmada bu yılın ilk 6 ayında İzmir'e gelen turist rakamlarını görünce beyninden vurulmuşa döndüğünü ifade etti. "Türkiye turizmi gelen yabancı sayısı itibariyle 5 ayda yüzde 10.15 büyümüş. İzmir yüzde 3.18, yani Türkiye'nin yüzde 7 gerisinde" diyen Demirtaş, şöyle konuştu: "Kruvaziyer turizmini çıkarırsak geriye bir şey kalmıyor. İzmir'e gelen turist sayısının Türkiye'deki payı ancak yüzde 4.11. Türkiye 30 milyon turiste koşarken, İzmir'in 1 milyonda kalması düşündürücü. Bize göre bu rakam en az 5 milyon kişi olmalı. Türkiye ortalaması yüzde 10 büyürken, İzmir yüzde 3-4 büyümesin. Bakanlığın uzmanlarıyla beraber yüzde 10 pay alacağımız stratejik planlar hazırlayalım."

Bazı kesimlerin İzmir'in turizm isteyip istemediğini sorguladığını vurgulayan Demirtaş, "Biz gerçekten turizm istiyoruz. 12 ay turizm istiyoruz. Her çeşit turizm istiyoruz. 1 milyon İzmirli'ye iş ve aş veren iş dünyası, turizmi istiyor" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakandan-zirveye-gelmeyen-belediye-baskanlarina-sitem_83048.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!