Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakanlar'dan Çelişkili "Enerji İthalatı" Açıklamaları!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın sözlerinin aksine enerji ithalatına gerek olmadığını söyledi.

yapi.com.tr
Bakanlar'dan Çelişkili "Enerji İthalatı" Açıklamaları!

Cumhuriyet'in haberine göre, Bakan Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 99. dönem kaymakam adaylarına hitabı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın, barajlardaki suların azlığı nedeniyle enerji ithalatı yönündeki açıklamasına ilişkin soruya Eroğlu, "Şu anda Dicle-Fırat havzasında ki barajlarımızda yüzde 50'den fazla bir doluluk vardı zaten. Yani istediği kadar enerji üretebilir, diye düşünüyorum. Yani bu yağışlar gelmezse eğer Nisan ayında nitekim Doğu Anadolu'da da nisan yağışları devam ediyor. Nisan ve Mayıs'ta normal yağışların devam edeceğini düşünüyoruz.'' karşılığını verdi.

"Açıklamaları üzerine enerji ithalatına gerek yok mu?" sorusu üzerine Eroğlu, "Yani enerji ithalatı konusu Sayın Enerji Bakanı'nın konusu ama bizde enerji barajlarında yüzde 50'den fazla şu anda su var kuraklığa rağmen suyumuz iyi." dedi.

"Su sıkıntısı olmayacağını defalarca söyledik"

Eroğlu, bu yaz kurak geçeceği söylentilerine, "Su sıkıntısı olmayacağını defalarca söyledik. İlla ki su sıkıntısının olmasını istiyorsanız onu bilemem tabi ama biz gereken tedbirleri aldık. Hatta bu haftada arkadaşlarımızla her ay biz toplantı yapıyoruz. Bütün illerin sulama enerji açısından suyumuzun değerlendirmesini yapıyoruz." dedi.

Sapanca Gölü'ndeki susuzluk durumunun hatırlatılması üzerine Eroğlu şunları söyledi: "Sapanca'da zaten yeteri kadar su var evet az ama şu anda daha 21 cm'lik bir mesafe var kadı ki Perşembe ve Cuma günü yağışlar geliyor. Yani herhangi bir problem yok. Özel belli bir seviyenin altında zaten sanayiye su alınmasını durduruyoruz. Ama gerek Kocaeli gerekse Sakarya oradan su almaya devam edecek."

Yıldız: İran, Gürcistan ve Bulgaristan'dan elektrik alacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün yaptığı açıklamada kuraklık nedeniyle barajlardan elektrik üretimin azalacağını vurgulayıp, İran, Gürcistan ve Bulgaristan'dan elektrik alınacağını ifade etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlardan-celiskili-enerji-ithalati-aciklamalari_119649.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!