Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakanlığa ‘Rağmen’ Çalışmalara Devam Ediliyor

Ordu’da şehir hastanesinde kullanılmak üzere Melet ırmağından kaçak çakıl çıkarıldığı tespit edilerek, İçişleri Bakanlığına konuyla ilgili önerge verildi. Bakanlıktan gelen cevapta, ırmaktan kum ve çakıl alınmasının uygun olmadığı belirtildi. Ancak cevap yazısından bir gün sonra dere yatağından çakıl çıkarılmaya devam edildiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Bakanlığa ‘Rağmen’ Çalışmalara Devam Ediliyor

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, kente yapımı devam eden 900 yataklı şehir hastanesi inşaatında kullanılmak üzere şirket tarafından Melet ırmağı yatağından çakıl çıkarıldığı ve valilik ve büyükşehir belediyesinin de göz yumduğunu geçtiğimiz aylarda tespit ederek, İçişleri Bakanlığı’na konuyla ilgili soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla gönderilen cevabi yazıda, ırmaktan “kum, çakıl alımı talebinin uygun olmadığı” belirtilerek durumun şirkete bildirildiği ifade edildi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Melet ırmağını korumakla hükümlü kamu kurumlarının, ırmağın üstüne 14 HES yapılmasına izin verdiğini ve AKP’li belediyenin de denize döküldüğü bölgede dolgu çalışması yaptığını dile getirdi.

Adıgüzel, ırmak yatağından izinsiz çakıl çıkarılmaya devam edildiğini vurgulayarak, “Süleyman Soylu imzasıyla gelen cevapta, melet dere yatağı çakıl çıkarmaya uygun görülmemiştir. Bu karara rağmen hala orada çakıl çıkarılıyor. Ve buradan çıkarılan çakılı şehir hastanesi yapan firmaya peşkeş çekiyorlar. Şehir hastanesinin parası ödendi. Çakıl da dahil. Siz üste bir de bedava çakıl veriyorsunuz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanliga-ragmen-calismalara-devam-ediliyor_189872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!