Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ordu’da Çevreciler Mahkeme Kararını Kapıya Astı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin durdurma kararı verdiği projeye devam edince ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) inşaat alanına gidip eylem yaparak mahkeme kararını kapıya astı.

yapi.com.tr
Ordu’da Çevreciler Mahkeme Kararını Kapıya Astı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Rıhtım ile Melet Irmağı arasında kalan sahil kesiminde denizi doldurarak kıyı düzenleme çalışması yapmaya başladı. Ancak ORÇEV yönetimi projenin çevreye ve canlılara zarar vereceğini ileri sürerek Ordu 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, bilirkişi tarafından hazırlanan raporu dikkate alarak telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtip, Kıyı Düzenleme ve Deniz Dolgusu projesi için itiraz yolu kapalı olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; mahkemenin kararına rağmen bölgede çalışmalarına devam eden belediyeyi çevreciler iki kez şikayet etti. Ancak, mahkeme kararı uygulanmazken, şikayetlerden de bir sonuç çıkmayınca, ORÇEV projenin yapıldığı alana giderek eylem yaptı.

“Yasal yolları denedik”
Çalışma sahasının girişinde eylem yapan çevrecilere muhalefet partilerinin temsilcileri, sivil toplum örgütleri de destek verdi. Eylem yapan grup adına açıklama yapan ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, mahkeme kararlarını ilgililere ilettiklerini belirterek, “Açtığımız dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıktı ancak belediye çalışmayı durdurmadı. Cumhuriyet Başsavcılığına iki kez suç duyurusu yaptık. Ordu Büyükşehir Belediyesine ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne de mahkeme kararı nedeniyle çalışmaların durdurulmasını istedik. Ancak çalışmalar durmadı. Yasal ve hukuksal görevlerimizi yaptık. Sıra Anayasanın bizlere verdiği ödevimizi yapmaya geldi. Fiili ve meşru mücadele hakkımızı kullanıyoruz.” dedi.

Kararı kapıya astılar
Mahkeme kararına herkesin uymak zorunda olduğunu vurgulayan Gönül, “Mahkeme kararını şantiyenin girişine asıyoruz. Mahkeme kararı hoşunuza gitmeyebilir ancak uymak zorundasınız. Mahkeme kararına rağmen çalışılıyorsa suç işleniyor demektir. Valiliğe, emniyete ve yetkililere sesleniyoruz, mahkeme kararına uyulmadığında bundan sonra fiili durdurma eylemi yapacağız. Yaşanacaklardan bizler sorumlu değiliz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orduda-cevreciler-mahkeme-kararini-kapiya-asti_189959.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!