Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık Müzelerden Sayım İstedi

Uşak Müzesi’nde Karun Hazineleri’nin en değerli eseri olan Kanatlı Denizatı’nın çalınması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Zaman Gazetesi



b>Uşak Müzesi’nde Karun Hazineleri’nin en değerli eseri olan Kanatlı Denizatı’nın çalınması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Türkiye’deki diğer müzelerde de orijinal eserlerin çalınmış ya da sahtesiyle değiştirilmiş olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran bakanlık, bütün müzelerde sıkı bir denetim başlattı.

Bakanlığa bağlı müzelere yazı gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, müze envanterlerinin yeniden gözden geçirilmesini ve sayım yapılmasını istedi. Müzelere önceki gün ulaşan yazı uyarınca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerde sayım yapılarak eksik eser olup olmadığı tespit edilecek.

Dün Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir toplantıya katılan Atilla Koç, gazetecilerin Karun Hazineleri’ne ilişkin soruları üzerine, “Bu hadise maalesef doğrudur” cevabını verdi. Koç, müzelerde yaşanan güvenlik zafiyeti ile ilgili iç etkenlere de bakılması gerektiğini söyleyerek, “Herhangi bir atıfta bulunmadan söylüyorum, müzelerin dış korumasından önce iç koruması önemli. Yeni adam yetiştirmek için herhalde 20 seneye daha ihtiyaç var.” dedi.

Koç bir gazetecinin ‘Hırsız evin içinde mi?’ sorusunu, “Ben demiyorum, sen diyorsun” diyerek imalı bir şekilde cevapladı. Öte yandan Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen 450 parçalık Karun Hazineleri’nin bazı parçalarının çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı bir galericinin de gözaltına alınmasıyla 10’a çıktı. Zanlıların sorgusu sürerken 3 kişi daha aranıyor. Karun Hazineleri’ni ABD’den Türkiye’ye getiren heyetin içinde Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu’nun da bulunduğu bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-muzelerden-sayim-istedi_46029.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!