Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakırköy’ün Dönüşümünü Sağlayacak İmar Düzenlemesi Reddedildi

Bakırköy, İstanbul’da birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor ve deprem kuşağında bulunan yedi mahallesinde 135 bin kişi yaşıyor. Ancak bu mahallelerin dönüşümünü sağlayacak imar düzenlemesi, İBB Meclisi'nde reddedildi.

yapi.com.tr
Bakırköy’ün Dönüşümünü Sağlayacak İmar Düzenlemesi Reddedildi

İstanbul'un deprem açısından en riskli ilçesi Avcılar'daki dönüşüm için beş aydır gerekli imar düzenlemesini gündemine almayan İBB Meclisi'nin şubat ayı oturumunda tepki çekecek bir karar alındı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; AKP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'nde Bakırköy'ün birinci derece deprem bölgesinde yer alan 144 hektarlık alanı kapsayan Osmaniye, Kartaltepe ve Zuhuratbaba mahalleleri ile 68.3 hektarlık alanda yükselen Zeytinlik, Cevizlik, Yenimahalle ve Sakızağacı mahallelerinin kentsel dönüşüm planları reddedildi. Planlarda konutlara bir katlık artış öneriliyordu.

Bakırköy Belediye Meclisi'nde 8 Kasım 2019 tarihinde AKP ve CHP grubunun oybirliği ile gerçekleştirdiği plan değişikliğinin, onay için gönderildiği İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile reddedilmesi tepki çekti.

Karara katılmayan CHP grubu plan notu değişikliğinin, üst ölçekli nazım imar planı ana kararlarına ve yoğunluk değerlerine uygun olduğunu belirterek bölgenin öncelikli ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

CHP'li İBB ve Bakırköy Meclis Üyesi Nadir Ataman da karara tepki göstererek şunları söyledi: “İBB Meclisi'ndeki AKP’liler kentsel dönüşüm ile ilgili plan değişikliklerinde taraflı davranıyor. AKP'li ilçelerden gelen plan değişikliklerinde sorgusuz sualsiz ‘evet' derken, CHP'li belediyelerden gelen amacı sadece depreme dayanıklı olmayan binaların yenilenmesi olan plan değişikliklerine ‘hayır' diyor. Buradan da şu çıkıyor: AKP'ye oy verdiysen binaların yenilenir, depremde ölemezsin. CHP'ye oy verdiysen çürük binalarda depremden kurtulma şansın yok.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakirkoyun-donusumunu-saglayacak-imar-duzenlemesi-reddedildi_177700.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!