Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Balık Çiftlikleri Açık Denize Gidiyor

Ege kıyılarında faaliyet gösteren balık çiftliklerinin bu ay sonuna kadar yeni alanlara taşınacağı açıklayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Balıkçılar ekonomik sorunları bahane etmesin. Taşınmayan çiftliklere ağır yaptırımlar uygulanacak" dedi.

Yeni Asır Gazetesi
1 Balık Çiftlikleri Açık Denize Gidiyor

Ege kıyılarında faaliyet gösteren balık çiftliklerinin bu ay sonuna kadar yeni alanlara taşınacağı açıklayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Balıkçılar ekonomik sorunları bahane etmesin. Taşınmayan çiftliklere ağır yaptırımlar uygulanacak" dedi.

Ağır ceza

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, balık çiftliklerinin bulunduğu alanların turizm açısından önemli bölgeler olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu, bu alanları hızla turizme kazandıracaklarını söyleyerek, "Balık çiftliklerine uygun alanlar tahsis ediliyor, oraya taşınacaklar. Çiftlik sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde yerlerinden taşınacaklarını söylemişlerdi. Fakat aradan bir yıl geçti, hala yerlerindeler. Tarih veriyorum, balık çiftlikleri bu ay sonunda taşınmış olacak. Arkadaşlarıma gelirken talimat verdim. Taşınmadıkları takdirde, Sahil Güvenlik ile protokol imzalayıp, masrafların yüzde 50 fazlasıyla taşıtacağız. İlk olarak taşınmayan çiftlik işletmecilerine ceza keseceğiz. Cezalarımız ağırdır. 20 bin 30 bin TL'ye varan ağır cezalar kesiliyor. Taşımazlarsa bu ceza katlanarak artacak. Balık çiftliklerinin bulunduğu cennet gibi yerleri turizme açacağız. Ekonomik sıkıntıları bahane etmesinler, bu bahanelere bizim karnımız tok. Kimse kusura bakmasın" dedi.

1 milyon Euro

Muğla Su Ürünleri Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Sami Kont ise, "Balık çiftliklerinin taşınması kolay değil. Tahsis edilen alanların kiralama işlemi yeni başladı. Yasal mevzuata göre kira sözleşmelerinin ardından 3 aylık bir taşınma süreci başlayacak. Yeni alanları kiralama süreci yeni başladı. Bu bölgede yüzlerce balık çiftliği var. Henüz 10-15 çiftlik Muğla İl Özel İdaresi ile kira sözleşmesi imzaladı. Bu kira sözleşmeleri bu ay bitse bile biz Haziran sonundan önce yeni yerlerimize taşınamayız. Hatta bakanlığa bu sürecin 6 ay uzatılması için yazı yazdık. Burada buzdolabı, bilgisayar değil canlılar taşınıyor. Taşınma maliyeti çiftlik başına 1 milyon eurodan fazla. Bize ceza yazarlarsa öderiz. Yasal prosedüre göre kira sözleşmelerinin yapılmasının ardından 3 aylık taşınma süresi var. Bakanımızı sanırım eksik bilgilendirmişler. Biz yasal hakkımızı kullanacağız. Bürokrasinin ağır işleyişi nedeniyle durum bu hale geldi" dedi.

Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan da, turizmcilerin denizleri sahiplenme düşüncesiyle hareket ettiğini söyleyerek, "Denizlerde başka yatırımcıyı kabullenemiyorlar. Balıkçılık denizlerde yapılır. Çevre Düzeni Planı'nda, balık çiftliklerinin, Mandalya Körfezi'nde kıyıdan bin 100 metre uzaktan başlayarak, 3-4 deniz mili açığa alınması istendi" diye konuştu.

İzmir'de 20 çiftlik taşındı

İzmir'de bulunan 64 balık çiftliğinden 20'si açık denize taşındı. Üretimi durduran 19 çiftliğin ise bu ay sonuna kadar taşınmasının beklendiği belirtildi. 24 çiftliğin ise yasal işlemlerinin devam ettiği, bu ay sonuna kadar işlemleri bitenlerin taşınmasına çalışılacağı kaydedildi. Taşınmak için hiçbir müracatta bulunmayan 1 çiftliğe ise 23 bin TL'lik ceza kesildi. Bu çiftliğin de bu ay sonuna kadar müracaat etmemesi durumunda kapatılacağı belirtildi. Balık çiftliklerini 15 günde bir denetlediklerini belirten Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, "Çiftliklerin açık denize taşınması için ısrarlı takibimiz sürüyor" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/balik-ciftlikleri-acik-denize-gidiyor_67284.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!